lillebror som skelett


här hemma nalkas det halloween för fulla muggar. teodor har sprungit runt till kompisar nu ikväll och kört "bus eller godis", jag och mamma stod bakom buskarna och skrattade. ingen var mer överlycklig än teo.

en oktoberdag






idag har jag och mams varit i kalmar, bla i nya modehuset och gissa vad jag hittade (eller fick av mams snarare, försenad födelsedagspresent), jo två par skor. äntligen några fina klckar att ställa i garderoben. annars gick vi bara runt och mös, åt chinabuffé och hälsade på sooen. riktigt mysig dag. jag älskar att vara hemma!

091031


sista dagen på min månad idag. tråkigt. men jag tröstar mig med att vara hemma i nybro med lilla familjen, och idag ska jag och mams till kalmar och shoppa i nya modehuset. yey. tänkte hälsa på sooen en runda också.
nu brakfrukost med flingor och fil, rostade mackor, juice och oboy. (även om man äter frukost i stockholm så smakar det aldrig likadant som att komma hem till småland, det är något speciellt över det).

bye stockholm, hello nybro

iallafall över helgen.

nu blir det alltså jobb men 17.30 hoppar jag på planet som ska ta mig ner till la familia i småland. jag längtar!!!
ses där.

tårta




idag bjöds det på tårta på jobbet, bara för att vi har jobbat så bra den här månaden. kul med uppskattning och fy fasen vad vi säljer. när kommer folk sluta köpa goose-jackor?

yesterday



after work










gårdagen bjöd på after work på jobbet med pizza och vin. det har blivit lite av en tradition att vi sitter där efter stängning och har det trevligt. men orsaken till gårdagens after work var att vi fått en inbjudan till collage där det bjöds på kantarellpanna och rosé, och det vill vi ju gärna inte tacka nej till. sen tog vi oss vidare till riche och från riche till  berns. men, jag kan ju säga som så att från collage och framåt drack jag bara vatten för att må hyffsat idag. känner mig ganska stolt. nu jobb!

(och nej mamma, jag hade inte med kameran ut, detta är den gamla).

me



tisdag kväll


ikväll har vi varit i hornstull och ätit hamburgare a la matti. tack tack!

och sen kom vi på den finaste idén om att vi ska starta en klubb som varje tisdag åker hem till varandra och äter mat. lite som halv åtta hos mig fast istället nio hos mig och till detta ska värden/värdinnan varje vecka köpa någon ny slags öl som vi ska finsmaka. låter ju lysande. och för att det skulle vara rättvist ska vi nu tävla mot varandra på bubble shooter om vem ska ska få äran att vara först ut (lägst poäng förlorar alltså) men nu är det så att jag är så förbannad på att jag får så dåliga poäng hela tiden att jag nu har gett upp, ok? egentligen hade vi till imorgon midnatt på oss att få det bästa resultatet men nu är saken så att imorgon är det jobb hela dagen och efter det after work, och jag vill gärna få sova lite inatt, så som sagt, jag ger upp!!!!!!!!!!!!!

så här såg förresten inbjudan ut:

Bereda en afrodiskt lik måltid och inmundiga vår tids livselexir - öl!

Första regeln: Obligatorisk närvaro för samtliga deltagare!
Har ni en gång tackat ja till att ingå i detta slutna sällskap så är det "no turning back".
Andra regeln: Ingen har hört talas om denna gruppen då denna gruppen inte existerar utanför dess medlemmars vetskap därför kan inga ord om denna grupps existens yttras till ofrälsta och otrogna.

Vad det går ut på är att vi ambulerar runt till de olika medlemmarnas lyor där en medlem står som värd och bjuder på en slående kullinarisk upplevelse med tillhörande ölprovning!
Ni som inte dricker öl tar i samband med accepterandet av medlemmskapet sitt eller sina första steg mot den välsignade världen av öl-indulgens.
Ni ska alla känna er ytters priviligierade till denna inbjudan för den går endast ut till den yttersta eliten av finsmakare.

Ers trofasta - Mattias af Pommes Wedberg


min söta lillebror

hemma efter en hel dags jobb. måndag igen och det känns väldans bra, för i helgen bär det av till familjen i småland. shopping med mams och mys med lillebror väntar. han blir bara större och större hela tiden. de senaste månaderna har han lärt sig simma och tagit flera märken (baddaren och de andra) och han har även lärt sig att skriva sitt namn, lilla älsklingen.
han vet så väl att jag ska komma i helgen och i morse hade han vaknat jättetidigt och frågat mamma yrvaket:

- är michelle hemma nu?
- nej, hon kommer ju inte förrens på fredag.
- hur många dagar är det dit?
- ja, idag är det ju måndag, sen är det tisdag, onsdag, torsdag och sen fredag.
- men, det är ju jättelångt dit.


han längtar efter mig helt enkelt :).

this day



spikmatta

god morgon. vaknade nu precis av att jag hade väldigt ont i ryggen, som vanligt. så jag la mig på spikmattan som jag lånade av t:s mamma sist i fem minuter (ja, inte i tjugo som man ska) och det känns så mycket bättre redan. allt ont är borta. yey.

sen blir det invigning av gummistövlarna redan idag, blött väder ute. trist.

nyshoppat


den är snyggingen från indiska köpte jag idag och jag älskar den. perfekt storlek. köpte även ett par svarta gummistövlar från tretorn och en blus på hm. även fast jag har lite ångest av dagens inköp så var det bra grejer som jag var tvungen att köpa. förutom blusen då men den kostade 150 kronor så det var ingen stor summa. så nu ska jag upprepa för mig själv att jag är nöjd, om och om igen!

oktobers färger




söndag


det har varit en riktig skön slappsöndag idag. brunch på kofi inne i stan med mattias och ellinor med kompisar. sen shopping på stan, vilket inte riktigt var meningen men det blev som det blev. visserligen hade jag redan tänkt köpa allt som jag köpte så jag borde känna mig mer nöjd än vad jag gör. men men. annars har det varit en riktigt skön natt. meddans t var ute och partade igår somnade jag framför idolreprisen vid klockan nio. skönt.

china red


nytt från make up store. färgen heter china red. sitter som berget. bra pris. mycket snyggt.

gårdagens halloweenfest





yey, rolig kväll. det började hemma hos jessica med panpizza, öl och vin. sen vidare till blue moon bar på birger jarlsgatan där vi shakade loss till tre inatt. kolla vad bra våra vampyrsår blev, syster är duktig hon. tack för en väldans rolig kväll!

dagen efter = läskfrukost


im a vampire

nu är det snart dax för halloweenparty. jag är vampyr. skål!

ps. ibland tror jag på gud. idag är en sådan dag. jag är glad.

after work

gårdagen var kalas. spontan after work med t och ellinor uppe i personalrummet där vi drack cider och öl. sen bar det vidare till treat för ytterligare några öl. trevligt med oplanerade kvällar även fast kvällen inte slutade som jag hade hoppats.

jag bytte också tid med ellinor så hon börjar 10 åt mig idag och jag ska börja 12. måste hinna köpa någon halloweendräkt till kvällens bravader och det hade jag inte hunnit på lunchen. så nu blir det till att ut och leta. tjo!

091023


jag gjorde onsdagen i min stickade väst som jag köpte för två år sendan på myrorna för det underbara priset 30 kronor.

091021

nähä, nu går det inte att lägga upp några bilder så jag får helt enkelt ta och skippa det. kvällen har varit väldans mysig med middag hemma hos t:s mamma. det bjöds på ljuvlig lövbiffsröra med klyftpotatis och rödvin, och till efterrätt blev det äppelpaj med glass. mm. gamla minnen kom tillbaka när jag och kära hilda jämt lagade paj (men mestadels blåbärspaj) i södra bondetorp där jag bodde som liten. vi lagade paj i princip varje gång vi lekte och satte oss uppe på en stor sten (alltid samma sten) mitt i en fårhage och år paj med vaniljsås. det var tider det!

sen har jag börjat drömma så konstigt. visst att man kan drömma mycket och vakna dagen efter och komma ihåg allt, men drömmar som känns så verkliga att det är helt sjukt är ganska läskigt, iallafall två nätter i rad. jag har vaknat på morgonen båda gångerna och känt mig helt borta. förvirrad och trött. men det är rätt härligt också. man sover väl ganska djupt då? måste googla vad drömmarna betydde innan sovdags. godnatt!

god morgon



usch vad jag hatar att gå upp själv på morgonen, speciellt när ens finaste ligger kvar och sover. men det var likadant för t igår så jag ska inte klaga. nu jobb jobb jobb!

min älskade lilla sarah


tusen tusen tack för de fina presenterna idag. ett bodylotion (eller en bodylotion som t säger, jag tycker bara att det låter helknas men han har säkert rätt) som luktade underbart från the body shop och ett väldans fint armband precis i min smak. tack älskade bästis!

äntligen hemma



hemma igen efter en dag på stan med syster och sarah. vi strosade runt i lite butiker och tog en kaffe på coffehouse by george. sen mötte jag upp t när han slutade jobba, allt för att slippa åka hem själv. imorgon är det åter igen jobb och middag hemma hos t:s mamma.


ut i höstkylan



nu bär det av mot stan. ska möta upp syster på min lediga dag. vi hade tänkt hitta någon bra förklädnad till fredagens halloweenfest på blue moon bar. måste man se läskig ut? vi får väl ringa och fråga jessica som håller i hela kalaset. själv tycker jag att det är väldigt tråkigt att klä sig "läskig", för det känns som om det inte finns så mycket att välja på och att alla alltid ser likadana ut. men det löser sig nog!


fina ellinor


har ju glömt att visa min födelsedagspresent som jag fick av ellinor. ett hemma spa från make up store. saltskrubb för hela kroppen som ska användas 1-2 gånger i veckan. tack fina du!

milow milow milow





det har varit en bra början på veckan kan man säga. först efter jobbet blev det thaimat och bira, sen for vi vidare till scandic malmen på söder för att lyssna på underbara milow som hade en gratisspelning under sitt sverigebesök. fasiken vad bra han var live, helt otroligt!

nu blir det sängen med min kära t och lite ensam mamma söker. godnatt!

härliga söndag



min söndag har varit härlig. först jobb i fyra lätta timmar och efter det fika på kofi med t, ellinor och härliga josse som jag inte träffat på evigheter. tanken var att efter fikat åka hem och städa men det var jag inte alls sugen på så istället gick jag och t och åt goda kyckling/curry-wraps på sandys och efter det bio, allt för min syster blev det. väldigt härlig film.

nytt i garderoben



från hm trend. 399 kronor. lång stickad med korta ärmar. tack!

pizza och vinkväll



just nu är det pizza och vinkväll med min kära t som gäller. vi hade faktiskt tänkt sitta här hemma hela kvällen och dricka vin och lite mera vin. kanske till och med bli lite runda om fötterna till slut, härligt! som vanligt köpte vi två olika pizzor och delade. det blev en kebab och en m..m..m..michelle, kvällen till ära!


hemmakväll

ikväll är jag hemma med syster yster i danderyd och har myskväll. idol, stuvade makaroner med fläsk och hårslingning (för linns del). mys pys.

annars har det varit en lång dag på jobbet. jag jobbar mycket, dagarna går sakta och det är kallt. och ingen sladd fick jag med mig så jag kan tyvärr inte bjuda på några bilder. men imorgon däremot. adjö!

min dag har fortsatt





efter en lång jobbdag blev det middag hemma hos t:s mamma. amerikanska pannkakor med lönnsirap och stekta kroppkakor (utan fläsk och grädde) med lök och bacon. väldans gott. husmanskost slår ju allt. till efterrätt bjöds det på tårta och kaffe. och av linda fick jag även ett presentkort på hm vilket alltid är väldigt välkommet i min värld. tusen tack! sen blev det såklart också gos med lilla collin.

födelsedagskalas





wow, vilken kväll vi hade igår! först blev det lite kava i personalrummet för min, thomas och ellinors del innan det bar av till gondolen där jag och t avnjöt en väldigt god måltid (Grillad entrecôte med karamelliserade
schalottenlökar, pont-neuf potatis och rödvinsås
) och gott vin (Sauvignon Blanc,Villa Maria, Marlborough, Nya Zeeland). tack matti och älskling. efter middagen begav vi oss till söderhof och mötte upp resten av ligan. och där blev det såklart sång, skratt och massa gt. kvällen slutade på kära riche. tack mina älskade vänner och bästa t för att ni gjorde min födelsedag till den bästa någonsin. love you! ps. firade kvällen i en utav mina dunderfynd från berlin, blus med rosett för endast 20 rikstaler, yey!

och tack kära bobis för fin hyllning på bloggen ;).

min morgon




såhär blev jag väckt igår på morgonen av min finaste. frukost på sängen, sång och paket, kunde det bli bättre?

födelsedag

det är min dag idag. fyller hela 23 år. känns som om jag aldrig blir äldre, men det är härligt!
blev väckt i morse av t som hade gjort frukost på sängen med ljus och paket. tack älskling! nu bär det av till jobbet sen är hela kvällen planerad, så hörs imorgon!


glitter


den här saken är en av de fyra plagg som jag köpte i berlin. sprang förbi jobbet idag och fixade iordning den lite, bla åkte axelvaddarna bort, tyvärr (men eftersom det är storlek 46 så hängde de nere på armarna vilket inte var lika snyggt). skönheten kommer invigas redan imorgon.

the day before the big day








hemma efter en heldag på stan med syster. försöker förstår hur min nya fina kamera fungerar. det är ju en hel vetenskap. men kul som bara den!

more berlin











nedräkning

kan jag börja bete mig som vuxen och sluta att längta till min födelsedag. jag är nog den enda som gör det av alla jag känner. inatt drömde jag hela natten att jag fyllde år och allt var tip top, haha. ni som känner mig vet, alltid nedräkning. men eftersom jag bara fyller "litet tal" så får man längta. så det så!
sen igår pluppar thomas ut sig på tunnelbanan och frågar om jag vill ha tårta på morgonen. men hallå, det frågar man väl inte! jag vill bli överraskad.

idag är det ledighet som gäller och jag ska möta upp syster yster på stan. hon skrev ett mess i morse att det snöade. snälla, inte än!

beyond retro



vilket kap - zebrasuit - 200 kronor - beyond retro

historien bakom palladium




tjo, har ju faktiskt glömt att visa mina ganska nya pjucks. kommer ni ihåg skorna man hade när man var liten? såg ut som dessa fast med klack. kommer ihåg för något år sen då jag tänkte tillbaka på dessa hemska tygskor, skrattade för mig själv och undrader hur fasen mamma tänkte när hon satte på mig dem. och hur jag tänkte som tillät det. vi fick iallafall in dem på jobbet, jag köpte ett par och nu älskar jag dem!

love


berlins hemligheter

gud vad mysigt vi har haft det de här dagarna. jag och min t i storstaden. kunde inte bli mycket bättre.

vi har varti vid det berömda tv-tornet som har en restaurang längst upp i "bollen" med sin höjd på 368 m. vi har gått hela paradgatan unter den linden från alexanderplatz till världens mest berömda port brandenburger tor. givetvis var vi också vid east side gallery och kollade på berlinmurens alla målningar.

men jag har valt ut tre ställen som utmärkte sig lite extra. först garage (såklart), en second handbutik där det mesta handlades i kilopris. visst var det mesta bara skit men jag hittade allt mina små guldkorn. två linnen, en blus och en glittrig tunn kavaj för ynka 7 euro. hade gärna kunnat strosa runt där inne lite extra om det inte varit för min otåliga pojkvän. andra stället att hylla var kastanierallee, en väldigt mysig gata med sjukt bra utbud av kläder (dock mycket samma utbud som i sverige och även en hel del svenska märken) och de mysigaste fiken och restaurangerna jag någonsin sett. också härligt gamla lokaler men tyvärr låg priserna mestadels som i sverige och det är inte det jag är ute efter på semester. jag vill ha billigt och gärna second hand, vilket jag också fick, yey! sist men inte minst måste jag berätta om berghain som ska vara en av världens bästa nattklubbar. efter två timmar i kö (ja, det är så det är och jag lovar att det är värt varenda minut) kom vi in efter att ha blivit insläppta av de märkligaste vakterna någonsin, lite mini-hitlerkänsla över de alla med långt hår, stora tatueringar, backslick och en blick som man aldrig glömmer. den stora grå byggnaden som låg öde mitt ute i ett industriområde var till en början en tågstation, på ca 8 våningar (dock inte alla öppna), men gissa om det var cool lokal. skyhögt i tak, stengolv och stenväggar överallt, tachno på högsta volym så att det gjorde ont i hela kroppen, stensängar som hängde i taken med stora kedjor, världens största muskelmän med de bredaste axlarna ever som står och kysser varandra i nacken och försöker hålla om varandra (vilket knappt går för att de är så uppumpade) och ena token efter den andra på dansgolvet. majoriteten var mer eller mindre höga på tabletter, ingen tvekan. och det var även total kameraförbud där inne så den fick man snällt hämta ut vid hemgång. pulver och tabletter och allt konstigt som händer där inne ska ju såkalrt inte hamna på bild, hm!

och ett minus för alla jobbiga u-baun och s-baun och allt vad det nu heter. att byta vagn och spår är inte det lättaste eftersom varje linje heter samma sak åt båda håll vilket jag tycker var väldigt irriterande. jag kan säga som så att vi åkte fel ett x antal gånger men vi klarade oss iallafall igenom dessa dagar utan större problem.

så nu har jag en till storstad att älska och jag längtar redan tillbaka! som tur har jag min finaste t! tack för en underbar och mysig helg!

berlin 9-11 oktober 2009












[1. S bahn] [2. east side gallery] [3. jag vid berlinmuren] [4. tv-tornet bakom alexanderplatz] [5. brandenburger tor - den mest berömda porten i världen] [6. second handbutiken garage] [7. öl] [8. jag i min zebradress] [9. kastanienallee] [10. kastanienallee - igen] [11. rosa luxemburg]

bye stockholm, hello berlin

yes, så sant som det är sagt. nu drar jag och t till berlin om några timmar och avnjuter några härliga dagar i förhoppningsvis en härlig storstad. back on sunday!

091008



ja må hon leva...



tack tack tack älskling! du är bäst! nu ska jag bara lära mig använda den. hm.
det känns nästan som min födelsedag idag, fast att det är en dryg vecka kvar. jag är fortfarande som ett barn när det gäller att fylla år. det finns inget bättre!

åter igen på lilla essingen

hemma hos lulle på lilla essingen. sist jag var här låg vi på bryggan, solade och drack rosé. tyvärr inte idag. men mysigt är det iallafall. vi har ätit kyckling-tacos a la sarah och nu bär det av till videobutiken för lite film och godis.

söndagsmys


idag hade jag och sarah haft söndagsmys på stan. vi fikade, åt väldigt god kycklingsallad och strosade runt i lite butiker. kvällen har tillbringats hemma hos t:s mamma med mera god mat och ytterligare en fika, det blev såklart kanelbulle, dagen till ära. flygbussen är nu också bokad till och från flygplatsen så nu är det nedräkning som gäller. hoppas att första delen av veckan går fort och sista delen väldigt, väldigt sakta!

vad har egentliigen hänt?

jag är världens dåligaste på att blogga. jag vill ju så gärna men utan kamera blir det inge bra. men snart. så därför tänkte jag sammanfatta mina veckor utan blogg för den som är nyfiken. det har hänt så mycket roligt och jag är väldigt besviken på mig själv för att jag tog bloggpause. here you go!

+ köpt världens bästa skor, och världens snyggaste jumpsuit.
+ vunnit en goodiebag för att jag var 1/100 utvalda av 500 för skön stil (bilden visades upp på storbildstv inne i skrapan).
+ hejdåfest för tjejerna som ska tillbringa två månader i thailand/bali (det var också denna kväll som vi shottade 6:or jäger för fulla muggar).
+ flyttat
+ bokat en liten tripp med min käraste.
+ varit på tjejmiddag med sara och clara. tack för en väldigt god varmrätt + efterrätt!
+ middag med svärmor.
+ jag och pappa har haft namnsdag.
+ after work i personalrummet efter stängning (som slutade med galen helkväll) med alla härliga. råkade också byta kort med sandra (detta upptäcktes dagen efter då jag skulle köpa cigaretter och det flera gånger dök upp "fel kod".
+ utförsäljning för vox alla märken. det bjöds på bubbel och kvällen fortsatte på en irländsk pub i gamla stan.
+ sooen har fyllt år och jag är en jättedålig kompis som glömde gratta. FÖRLÅT!
+ längtat mycket till min födelsedag. så snart kan du ge igen sooen, och inte gratta mig :).
+ gratis öldrickande på sns på söder för deras lansering av en ny sko, efter sammarbete med lacoste.
+ köpt ett turkost nagelack (?).
+ funderat på att packa en väska och flytta till spanien. vem klarar av denna hemska kyla?
+ druckit vin med sarah och nk-gänget.
+ hängt om i butiken ännu en gång (fast denna gången på tjej). så det blev en till 13-timmars arbetsdag.
+ världens härligaste tjej har börjat jobba på jobbet, och världens härligaste kille också för den delen.

öch där var det nog slut. tror jag. tack och hej!

RSS 2.0