botten upp

så nu sitter jag här hemma i en städad lägenhet. skönt. igår hade jag nämligen kräftskiva utan kräftor för mina finaste (förutom min bobis då såklart). vi åt räkor och paj och det blev en hel del snaps. väldigt rolig kväll. ingen utgång, bara hemmafest. sen sov sarah, linn, thomas och mattias över. och jag antar att ni vet hur det ser ut om flera personer tillbringa för många timmar i samma lägenhet tillsammans, det blir stök! kläder överallt, gårdagens matrester i hela köket, pizzakartonger och glasflaskor, trasiga glas och fimpar på golvet, hm. men nu har jag och T städat och det är fint, nu återstår bara massa mys!

bilder kommer imorgon när jag vilat upp mig lite.

tjejmys



ikväll har jag myst med min kära lulle. vi har tillbringat kvällen framför tv:n med ansiktsmask och tacos. underbart! min kärlek är på propaganda och parta loss rejält. saknar men njuter av tjejkvällen med allt vad det innebär!

kärlek


en liten rolig notis. linns kärlek är 41 och han ser väldigt väldigt ung ut för sin ålder, men när han för några dagar sedan var tvungen att visa leg på systemet har det allt gått lite långt, haha! (här påväg till åre)


vin åt alla








massa vin med alla fina från nk, tyvärr fick jag inga andra bilder (bara suddiga) förutom på mig, sarah och thmoas. kvällen fortsatte hemma hos matti med hamburgare, öl-pingisspel och ännu mera vin. riktigt trevlig kväll. tack alla fina och jag lovar dig matti att jobba lite mer på mitt dåliga tävlingshumör, haha.

dagens att göra

dagens att göra:

1. (12.00) åka till stan och luncha med min kärlek
2. (13.00) köpa smink
3. (15.30) möta upp sarah och gamla nk-gänget för lite öl
4. (19.00) åka vidare hem till matti för vinkväll med alla härliga

men det här lät ju inte så värst jobbigt?


beslutsångest

jag får panik! jag har verkligen ingen aning om hur jag ska göra med någonting. planen är att börja plugga i vår och om jag bor kvar som jag gör nu kommer jag absolut inte kunna spara några pengar tills dess och jag kommer absolut inte att kunna ha råd att bo kvar själv. men den är ju sååå perfekt! en etta på 54 kvm, högt i tak, stora fönster, stort kök, golvvärme i badrummen och ja, jag skulle kunna göra listan lång MEN att betala 6000 i månaden känns redan nu lite för saftigt för en slösfia som jag. T är den enda som skulle kunna flytta in MEN han är allergisk mot katten, och om jag lämna tillbaka henne så kommer det inte att kännas som samma hem längre. jag har ändå bott här med henne själv i snart ett år och det gör verkligen ont att tänka tanken att hon kanske måste flytta ifrån det här som hon älskar. att inte kunna gå ut på bakgården lite då och då. och att det inte kommer fram en spinnande katt och möter en vid dörren när man kommer hem. jag lärde henne för ganska länge sen att om jag klappar mig på magen så ställer hon sig upp mot mitt ben och då vet hon att jag tar upp henne och gosa. men lika kul är det inte när hon gör detta tio gånger varje morgon när jag är påväg till jobbet. hon vet ju så väl att jag ska iväg men vill inte bli lämnad själv, gosig som hon är. det är småsakerna som jag kommer sakna! 
jag har också chans att bo hemma hos thomas i några månader tillsammans med han och hans pappa, men frågan är om det kommer bli jobbigt när jag är så van vid att bo själv. men som sagt, där kommer jag att bo för nästan inga pengar alls och verkligen kunna spara. HJÄLP! måste bestämma mig de närmaste dagarna och jag kan verkligen inte!

oväntat besök





det är onsdag och det är ledig dag. igår var det tänkt att jag och linn skulle åka hem till mig efter jobbet och skriva ansökan och cv till henne, men när hon dundra in på jobbet med johan och andreas från skogarna i släptåg blir det helt plötsligt väldigt svårt att att säga nej till en öl, eller fem. så, vi gick till soft kök och bar, drack billig öl och hade supertrevligt. när det var dags för herrarna att gå hem gick jag, linn, thomas och matti vidare till retro och mötte upp josse med gänget och drack ännu mera öl. härlig kväll förutom när jag och thomas skulle åka hem så ringer linn när vi hoppat på bussen och säger att min matkasse ligger kvar inne på puben, hm. så det vara bara att hoppa av hållplatsen efter, hämta den och vänta en halvtimme på nästa buss. jag är verkligen aldrig med nu förtiden. min hjärna är helt någon annanstans. som häromdagen när jag skulle hämta saras nyckel till mitt hem (för att den andra sarah hade glömt att lämna tillbaka min). jag var så nöjd för att jag hade hittat dit helt själv och sen en halvtimme senare när jag ska gå till bussen går jag väl vilse. blir galen på mig själv! men det är ju faktiskt lite sån jag är så det är nog bara att acceptera. (sista bilden här ovan är faktiskt när vi hoppat av bussen och ska hämta min kasse, en inte så glad michelle). behöver jag säga att vi aldrig skrev ansökan och cv till linn?

a la lulle






härlig dag i haga parken med cola och snack i solen. sen bjöd eftermiddagen på underbar mat a la lulle. imponerad! nu film.


coldplay på stadion










jisses vilken kväll. underbar grillning hemma hos thomas innan - coldplay - irländsk pub - nattklubb. det dracks vin, drinkar, en hel del öl och shots (bilder över kanske bevisar att jag skulle ha struntat i sista shotsen). coldplay var för övrigt helt underbara, grym konsert!

mot coldplay i mina silvriga skor



en coca cola tack

dags att trampa till affären och panta, miljövänlig som jag är (försöker jag intala mig, just nu är det egentligen pengarna som lockar). måste få i mig en coca cola så att jag vaknar till lite. gårdagen tog på krafterna. för pigg måste jag vara till kvällen då det nalkas publikhav - stadion - COLDPLAY!

gatufest





dålig dålig dålig uppdatering från min sida. men jag har tappat lite inspiration och sen har det faktiskt inte hänt så värst mycket kul. mycket jobb och mycket hemmakvällar. och så har det firats en månad, med pizza, inget avancerat här inte! men däremot så bjöds det på gatufest på söder igår. musik, öl och mycket folk. kikade också in på fifth avenue shoe repair som bjöd på gratis öl och hann till och med dregla lite över deras plagg. sen satt vi på götgatsbacken där jag, thomas och sarah mötte upp thomas syster och hennes pojkvän för lite mer öl. kvällen avslutades i gamla stan på en irländsk pub, och som ni förstår, med ännu mera öl. härlig kväll!

tack

vaknade upp och lästa saras blogg där hon skrev om starka kvinnor. jag har ingen aning om varför hon skrev att jag är en av de starkaste kvinnorna hon vet och jag tror inte att jag förtjänar den titeln, men det kändes väldigt bra! tack mitt hjärta för att du lyste upp min morgon!

sunday



igår (söndag) mådde jag väl sådär. bobis blandade ihop en mirakelkur till mig på morgonen innan jag slank iväg till jobbet. det hjälpte men som sagt, att jobba bakis är inte det roligaste som finns. men timmarna gick fort och jag kom hem för att slänga mig i soffan (som alla andra redan hade gjort hela dagen). och nu är det åter igen måndag och jag är ledig, yey!

lördag natt





lördag kväll var grym. började med att vi mötte upp världens bästa mimmi som var på besök i stockholm. det blev förfest hemma hos mig sen styrde vi våra fötter mot odenplan och förfest nummer två men josse, freddy mfl. kenny med kompisar mötte också upp oss och följde med under kvällen vilket var riktigt kul! det blir tyvärr aldrig att man träffas så ofta fast att båda två bor i stockholm nu. sen svängde vi våra lurviga på fashing och kvällen var helt enkelt perfekt.

lördag dag



gin o tonic


det är fredag och just därför dricks det gt med mitt fina plåster och tre härliga personer till. like!

i love my job

fasen vad jobbet har gått bra den här veckan. mycket att göra, höstkläderna bara rullar in och det har vart så kul, och framför allt, dagarna har gått så fort. imorgon blir det till att organisera tjej. jag älskar verkligen att koordinera, och har i princip gjort det under två års tid nu. allt började på zara. sara var då koordinator, vi blev bästisar och jag blev hennes trainee. där hade jag i princip hand om en hel avdelning själv för att avlasta bobisen lite och på den vägen är det. jag är helt enkelt bra!

stora som glaskulor


såhär såg det ut i stockholm idag. härligt med hagel stora som glaskulor i augusti! eller kanske inte!


ute på vischan


hemma hos sötaste ute på vischan. det var planerat (kanske mest från min sida) att nattbada eller iallafall kvällsbada men tror att det är lite för kallt ute. kanske till helgen istället? nu blir det istället läsk och film! godnatt!

koordination





torsdag = en bra dag på jobbet. började tidigt och skyltade om i skyltfönstren, hela tre stycken. gick som smort och jag blev väldigt nöjd! det blev chefen också. jag har inte fått mycket beröm sen jag började jobba där för snart ett år sen, så det var riktigt kul! fick till och med en kram för att han tyckte att det hade blivit så fint med skyltningen och i butiken, cred!

update: det jag menade var inte att jag inte hade fått beröm sen jag började på detta jobbet, det har jag verkligen fått, tusen gånger om, men aldrig har jag sett någon blivit så glad över det jag gjort och aldrig har jag då fått en kram. det var väl det jag ville säga. de flesta jag har pratat med har kommenterat detta så nu är allt uträtt!

fyra kronor


nytt halsband från urban outfitters. väldigt speciellt, väldigt mycket färger men jag fastnade för det. och speciellt när jag hade presentkort och bara behövde betala fyra kronor, som hittat!

fröken fräken



pju, hemma efter en hel dags inventering. men det känns skönt att jag iallafall fick gå hem lite tidigare eftersom det är min lediga dag trots allt. det är ju inte varje dag man är hemma vid halv sex. ikväll är det bara soffan som gäller med kära bobis. T kommer också hit efter jobbet och då blit det pizza för hela slanten! tjo!

klockan sju imorgon

idag = bra dag på jobbet. fullt upp och mycket att göra. vi har förberett inför inventeringen som ägen rum imorgon bitti klockan sju, kul, verkligen! och min lediga dag till råga på allt! men, vad gör man inte för en liten extra övertidsslant?

nu sitter jag hemma hos thomas i mälarhöjden och planen nu är film med chips och dipp. sen sängen för att orka upp imorgon när klockan ringer, phu!

kvarterspuben






en härlig kväll med mig kära bobis på kvarterspuben för en eller två härligt goda gt:s (kolla förresten in hennes nya frilla med lugg, mycket snyggt). pizzabagaren hade ingen aning om hur man gjorde drinkarna så bobis gick in så snällt bakom disken och visade honom. han visste inte ens vad lime var. men gt i falconglas kanske till och med är den bästa? sen kom min T och gjorde oss sällskap så nu sitter vi alla här hemma i lägenheten och kollar på beck. måndagen kunde inte ha slutat på ett bättre sätt!

hammarby sjöstad 9/8



gårdagens kväll spenderades på bryggan ute i hammarby sjöstad. det var härliga gänget från midsommar tillsammans med ett gäng öl. mysigt!

första dagen efter semestern på jobbet

alltså denna dag. vet inte rikitgt vad jag ska säga. tillbaka på jobbet efter hela sommarens semester, tillbaka till alla gamla rutiner, veta att det inte är semester förens nästa år, veta att hösten och vintern är påväg. ja, jag kan ju säga som så att jag hade en jobbdepression de fyra första timmarna idag på jobbet. jag gick bara runt och surade och pratade inte med någon, vilket inte är likt mig. men dagen gick och det blev allt bättre. jag får ju ändå se fram emot allt som är planerat framöver. berlin (så fort jag och T får en ledig helg ihop), min födelsedag, utlandet och plugg. detta är mina planer för höst/vintern. nu ska jag bara ta tag i att söka skolor.

en liten notis bara som hände idag:

jag stod inne i köket på jobbet precis när min lunch var slut, och då flög världens största trollslända in genom fönstret och attackerade mig. jag började gallskrika (insektsfobi som jag har) och då kommer min chef jurgen inspringande och undar vad fasen jag håller på med. han dödade den och jag var nöjd. men jag trodde inte att det fanns så stora trollsländor, det var det värsta jag sett. kanske 1,5 dm lång kropp med världens vingar. jag och bobis började spekulera om det kanske var världens största som vi tog dö på, och nu kommer vi inte komma med guinnes rekordbok synd! (det sista var ett skämt om ingen förstod det).

och förresten, vem säger att alkohol-intaget tar slut bara för att semestern är slut? inte jag och bobis iallafall, för nu blir det GT för hela slanten!


lilla essingen för fjärde dagen i rad








sista dagen innan semestern är slut och den tillbringades med mina tjejer på lilla essingen, som vanligt. smidigt när linn och sarah bor där. hemma tidigt dock. jag och bobis var helt enkelt för hungriga så vi åkte hem och lagade currykorv-gryta a al bobis. underbart gott! nu är det bara att kleta på sig lite smink för dagen är inte slut än. middag hemma hos T och sen möjligtvis mys på bryggan vid hammarby sjöstad med alla härliga. seees!

hemmakväll

drinkar och dans byts ut mot cola och film istället, såklart med min kära bobis. känns skönt att ha henne i lägenheten igen. lite mer sällskap, lite mer tjejsnack och lite mer ordning och reda, och jag lovar, det behövs ibland eller ofta rättare sagt.

på med hatten





hemma efter en till dag på lilla essingen. denna gången med två av mina tre favorittjejer, matti och hans kompisar. lite variation är alltid kul. och denna dag byttes rosévinet ut mot 3,5:or. yammi! och nu sitter jag här hemma och undrar vart min bobs har tagit vägen och väntar på att maten ska bli klar. idag bjuds det på den enklaste och billigaste husmanskosten man kan tänka sig - makaroner och köttbullar.

och vad händer ikväll? jag gissar på party!

en favorit i repris

mot lilla essingen igen! man kan visst aldrig få nog av lite sol. och jag lider med dem som kom tillbaka från semestern i måndags (bla T) och missade sommarens finaste vecka! men jag hade tur!

med hatt på trädgården







vet inte vad som hände men den enda som blev med på kort under gårdagskvällen var visst bara jag. och syster och thomas då. men kvällen var väldigt trevlig. vi var på trädgården - gratis inträde, öl för 29, liveband, bajamajor och sol. och mycket folk! och att stöta ihop med en gammal klasskompis från nybro gjorde inte kvällen sämre. kan en sommarkväll bli bättre?

mina damer i svart



det blev ingen båt igår men istället sol på bryggan och massa rosé. älskar sommaren!

båtdax

nu blir det sola + lilla essingen + båt med mina tre små underverk - sara, linn och sarah!

man ska njuta av sin semester








bild 1. linn solar med massa gott 2. jag dyker 3. bada bada bada 4. utsikt 5. syster yster i solen 6. svanfamiljen med fem barn 7. lunch på rosa drömmar.

förresten...


...kolla in sarahs bästa vän!

update: mitt före detta örngott

mot lilla essingen

nu blir det solande med syster och sarah på lilla essingen. man får passa på nu innan det blir back to work på måndag! tjo!

hemfärd









sista dagen med mams och lillebror. vaknade av att mamma strosade runt i lägenheten klockan halv åtta och hade redan duschat och diskat, hur orka hon? men tack mams! sen åkte vi tidigt in till stan och lämnade av väskorna på stationen, mötte upp linn och strosade runt på stan där mamma bla annat fyndade lite på zara och teodor fick såklart välja något i leksaksaffären. sen vinkade vi av dem vid bussen vid två-tiden. så då blev det genast väldigt tomt! men linn och jag fortsatte mot stan där vi först besökte försäkringskassan, sen mötte vi upp bobis för lite öl, planka och pizza på soft. trevligt trevligt. och på kvällen blev det T för hela slanten efter tre dagar utan honom. mys!

tack mams och lillebror för tre helt underbara dagar! saknar er redan!

dag 2 - skansen



















en dag på skansen. en väldigt varm dag. vi kollade på djuren (som vi knappt hittade för det är så jäkla stort där inne), fikade, var inne på skansen-akvariet, vi var också förbi allsång på skansen och kollade på björn skifs när han repade inför kvällen. mamma var såklart paparazzi från skogen och var framme vid scenen och både fotade och filmade. jag tror att det räddade hennes tripp till stockholm när hon fick se lite kändisar ;). efter skansen åkte vi till slussen och katarinahissen som mamma och teodor skulle åka upp i meddans jag och linn väntade nedanför. sen gick vi vidare uppför götgatsbacken och strosade runt på gatorna innan vi åkte hem till linn på lilla essingen och gick en runda vid vattnet. ett väldigt bra avslut på dagen, sen åkte vi åter igen hem och deckade. teodor var i och för sig tvungen att ta ett bad för han såg ut som en riktig liten skitgris, och jag med för den delen.

dag 1 - gröna lund












en heldag på gröna lund med la familia. en riktigt mysig dag! insane var bland det värsta jag åkt, både linn och jag darrade som två asplöv när vi kom ner. sen tvingade mamma upp oss i fritt fall också (visst jag har åkt den hundra gånger förr men på senare år har man ju tyvärr blivit lite mer feg), men det var tur, för härlig är den fortfarande. det jobbiga är ju att åka upp 100 meter i luften sakta. jaja, vi gjorde det iallafall. lillebror var också duktig och åkte allt han fick med sina 110 centimeter. vilda musen två gånger fast han huvudet slängdes åt alla håll och kanter. sen åkte han lilla fritt fall. gud vad söt han var när han stod där själv i kön och kände sig lite stor, och sen skrattade så att han storknade när den började. man smälter! och mams var fotograf och filmare hela dagen utan att åka en enda karusell, mamma feg :). dagen slutade hemma hos linn på lilla essingen innan vi begav oss hem till mig för att sova.

090805

tyvärr har jag inte hunnit blogga så mycket de här dagarna när familjen varit här. men det har inte funnits så mycket tid. det har varit fullt upp hela dagarna och jag har bara myst. tänk att alltid få ha familjen nära, lyx! men idag åker de tillbaka till småland och skogarna men innan ska det hinnas med en runda på stan, så nu är det bråttom! och såklart uppdaterar jag allt vi gjort så snart jag hinner!

lillebror



nu har familjen anlänt och sovit hos mig en natt. vi gjorde inte så mycket igår mer än att gå i hagaparken som ligger precis bredvid mig och kollade på en slott som en kung började bygga på men som aldrig blev klart. sen ville såklart mammma kolla på hagaslott som victoria och daniel ska flytta in i så småningom :). lite sightsing med andra ord (för mammas skull). idag blir det gröna lund i stället, lite mera fart! tjo!

längtar

imorgon är sista dagen på jobbet innan jag går på min sista semestervecka, skönt. och nu blir det storstädning i lägenheten för imorgon kommer mamsen och lillebror upp hit över några dagar. gröna lund och skansen är inplanerat och det ska bli riktigt riktigt kul! faktiskt första gången mamma hälsa på här uppe sen jag flyttade hit för över fyra år sen, så man kan säga att det verkligen var på tiden! längtar tills imorgon!

RSS 2.0