Starbucks - Kuala Lumpur

Nu sitter jag, Pernilla och Marcus på Starbucks och pluggar. Bättre internet och gott kaffe. Men ändå är det såååå tråkigt. Pernilla är duktig och jag är dålig, kanske för att jag har tillgång till datorn. Hm. Men Starbucks ligger i köpcentret så så fort vi blir lite uttråkade är planen att vi ska ta en runda i lite butiken. Bra plan.

Jag saknar stranden, jag saknar havet. Men det jag älskar mest med att vara i en storstad är = INGA INSEKTER. Jag är i himlen. Endast stora råttor men det gör mig inget.

KUALA LUMPUR!

JAG ÄLSKAR MALAYSIA, OCH KUALA LUMPUR!

Det är något speciellt med den här staden. Alla är så vänliga och trevliga att det är sjukt. och ALLT finns att göra i denna stad. Igår till exempel åkte vi till ett vattenland hela dagen med danskarna. Väl där inne fanns det också djurpark där vi kollade på världens mest konstiga skapelser, tro mig, jag har aldrig sett något liknande. Vi ska försöka sno lite bilder från våra danska vänner då jag och Pernilla inte hade kamera med oss. Och även ett tivoli fanns där inne. Hey vad kul det var. thais lurade in mig i ett skepp som gick upp och ner vilket ha sa att den inte gjorde. Jag höll på att dö men jag överlevde som tur väl var!

Vi blir kvar här i några dagar till för att kunna plugga lite, vi vill som sagt inte komma till Bali med en massa plugg i bagaget. Vi ska även plnera resten av våran rutt idag och jag tror just nu att Pernilla är lite arg på mig för att jag blogga istället för att kolla resor. Så förlåt darling, jag är strax klar.

Och här nedan följer nu lite bilder från våra dagar här i Kuala Lumpur.

Adios!

Twin tower

Köpcentret - ett utav dem

Jag dricker granatäppel-shake - underbar

Kuala Lumpur

Forever 21 - Älskar!

Pernilla är alltid lika lycklig när hon får spendera pengar på kläder

Kuala Lumpur

Jag jag och jag

Vårat hostel - Trekker Lodge

Våran fina utsikt från vårt hostel. Inte i stil med Koh Lipe direkt.


Shopping i Chinatown

MALAYSIA!!!!!!!

Lite förfest på vårat rum

Theis och Marcus

vi ringer hem, eller inte. Pengarna räcker tyvärr inte till det. Sorry.

Jag och Pernie lyckliga som få

Ett av tornen


Twin Tower - Magiskt vackert!




Och så lite festbilder från i tisdags, för det är väl torsdag idag? Jag har ingen aning om vad som händer i världen eller vilken dag det är. Jag har pratat i telefon en gång på två månader och det känns underbart. Vi säger att det är torsdag och att bilderna som följer är från i tisdags.

Vi var på Rum Jungle i princip hela kvällen där vi blev bundisar med dj:n som älskade att vi kom från Sverige och Danmark. Så artister som Abba och Roxette spelades en hel del. Grym kväll som vi avslutade på en klubb "underground" långt bort från staden. Det var någon form av svartklubb och man fick inte ta kort där inne. Musiken var så hög att det gjorde ont i öronen och där inne var det så mörkt så de mystiska servitörerna gick runt med små ficklampor. Vi stannade över en öl och åkte sen vidare till vårt kära Mc Donalds. Klockan var fyra när vi kom hem efter en grym partynatt!












FÖRLÅT GUD FÖR ATT JAG HAR SYNDAT!

Som jag har berättat innan är shoppingen i Kuala Lumur grym. Jag har syndat massor. Det blir ingen Laos för våran del men det rör oss inte i ryggen. Håll till godo...

Body - Zara

Världens skönaste tröja - Forever 21

Magkort linne - Forever 21

Randig kjol - Zara

Linne - Forever 21. Hur snygg?

Tunn spetströja - Topshop

Pilot ray bans - Marknad

Maxi klänning - Forever 21

Underbar ring - Mango

Militärkjol - Okänt märke

Väska - marknad. Denna köptes till hemresan som handbagage. Underbar.

Klänning - Marknad


Så, vad tycks?

Bilder från KL lägger jag upp imorgon :).

Och Chrippe, om du läser det här, HÖR AV DIG!

JAG ÄLSKAR KUALA LUMPUR

GAAAAAAH, JAG ÄLSKAR KUALA LUMPUR!

Världens coolaste stad med skyskrapor överallt och twin towers, hur grymt? Jag älskar denna stad så mycket att tanken på att flytta hit lockar mig och Pernilla såååå mycket. LOVE!

Och shoppingställerna, oh my god!!!!!!! Alla butiker ni kan tänka er, sju våningar, lyx blandat med budjet. Jag är fattigare nu än när jag vaknade i morse. Det blev köp på Topshop, Zara, Mango och FOREVER 21. Jag skulle kunna handla ihjäl mig och just nu skiter jag i resten av resan, vill bara shoppa. Vi funderar på att åka till Bali och stanna där tills vi åker hem. Vi tänkte bo i billigaste hyddorna (eller kojorna som mamma säger), äta den billigaste maten (typ ris), dricka vatten och inte göra ett dugg, bara för att kunna shoppa lite extra. jag och Pernilla tror att det är värt det.

Nu blir det utgång med danskarna.

Och hey, de har chang här också, ÄLSKAR!

Bye!

Antligen i Malaysia!

Nu ar vi antligen har, i Kuala Lumpur. Och det ar nice! Resan pa 15 timmar gick over forvantan, dock lite laskigt att komma over gransen med alla kontroller men vi klarade det fint.

Nu blir det frukost med vara danska kompisar sen shopping. Hey!

Bye Thailand, hello Malaysia!






Det här är de sista bilderna från Thailand som jag tog nu på morgonen. Så nu säger vi hejdå till Thailand och hej till Malaysia. Så nästa gång vi hörs är jag i ett nytt land och det ska bli spännande... Nu väntar bara en resa på 15 timmar med båt och nattbuss sen är vi där. Malaysia - here we come!

Mina fötter + mitt konstverk. Vad tycks?


Sunrise beach - VACKERT

Om ni kollar på bilderna nedan så kommer ni att förstå att Koh Lipe är vackert med stort V. Och ni kommer förstå varför jag vill stanna här för alltid.

Igår tog jag och Pernie och packade våra små påsar med allt man behöver för en liten tripp till sunrise beach. Vi blev kvar i stort sett hela dagen, stannade till på mountain resort och åt pannkakor med ananas i och drack shakes med vattenmelon. Dagen var helt perfekt! Och ni som saknar mig lite extra får här hela sex bilder med bara mig på. Inte illa va?

Det gör lite ont att veta att imorgon klockan ett lämnar vi denna fantastiska ö som jag älskar så mycket. LOVE LIPE!
















Jag vill ha kommentarer pa forgaende inlagg, TACK!

Och en liten notis (som vanligt). Nu nar jag har kampat saaaa mycket med alla bilder och slosat cirka 300 bath (ja, det ar svindyrt att sitta har) sa onskar och hoppas jag pa MASSA kommentarer fran er. Snalla, snalla, snalla! TACK pa forhand!

En hel dros med bilder fran Lanta och Lipe!

De senaste dagarna har jag varit en riktig morgonmanniska. Det ar jag i och for sig hemma i Sverige ocksa men pa resan har jag varit lat. Igar vaknade jag nio och idag atta. Hm. Men jag satter mig snallt vid datorn och uppdatera mina sista dagar med bilder for er som ar nyfikna (mamma och Linn). Sa hall till godo!

De forsta bilderna ar fran min och Chrippes roadtrip dagen innan vi akte plus lite festbilder under kvallen.

Snyggaste knutteligan pa vagen igen.

Vi gick ner till en strand pa vagen mot varat mal.



Vagarna mot nationalparken ar inte de baste. Sanden ar gul och djup och det ar inte det lattaste att kora moppe dar, men vi klarade det som sist. Dock lite skitigare.

Vi matade apor igen och som forra gangen fick vi det inte pa bild. Irriterande. Men vi blev typ attackerade av apor fran alla hall som drog bananerna ur vara hander sa aven denna gang blev jag nervos, haha. Forlat C.


Den har saken akte vi forbi, vad det nu ar for nagot. Men stor var den.

Solnedgangen. Vackert!

Jag och C festar pa rodvin.

Biljardspelande som vanligt. Jag borjar bli grym och vann over C en runda (han rakade skjuta i den svarta bollen men det behover vi inte latsas om).

Robban och Pernie sista partykvallen pa Lanta.

Chrippe och Henke.

Jag och min kara Pern.



Och har foljer lite bilderna fran de tva forsta dagarna har pa Koh Lipe. Titta och njut for det har ar paradiset med stort P.

Pavag mot stranden i en longtail.

Pern och jag trotta efter sex timmars batresa. Pernie lyxar till resan med en silvervaska pa hjul.

Varan bungalow. Basta, basta, basta! (Dock med insekter men jag overlever).


Utsikten fran varan bungalow. Havsutsikt. Kan det bli battre?
Me - Moonlight bungalow.

Lipe's walkingstreet.


Beachen.

Jag badar och ta kort med sjalvutlosaren medans Pern sover. Hey!



Sa vad gor vi har pa Koh Lipe? Sanningen ar den att vi har rehab. Vi ar nyktra (dock nagon enstaka ol igar), vaknar tidigt och utforska on, hanger pa Pattaya beach, ater god mat pa Pooh-restaurant, dricker nagon ol pa Pooh-bar och kollar pa livespelningar med Queen, mumsar pa appelmunkar fran ett bageri, badar i varldens klaraste vatten, skriver vara namn i sanden med hjalp av stenar och snackor (dock hann det forstoras av en vag precis nar jag var klar), ar hurtiga och utforska andra sidan av on (tar endast tio minuter men vi kan latsas att vi ar liiite duktiga), vi har intressanta samtal (enligt oss iallafall, enligt andra ar vi en aning storda), kollar pa romantiska komedier (vi har forsok se pa samma film tva natter i rad men bada somnar innan vi har kommit halvvags in i filmen, hoppas det gar battre ikvall) och somnar tidigt. Vi njuter med andra ord!

Idag ska vi forsoka ta oss till den tredje stranden har pa on, sunset beach. Pa med bekvama skor och karta i hand.

Annars vet vi inte riktigt hur lange vi ska stanna. Mitt visum gar ut pa mandag men planen ar att aka imorgon eller pa sondag. Men tanken pa att packa ihop alla grejer ikvall kanns inte sa lockande sa det lutar at sondag istallet. Da aker vi bat till Langkawi i Malaysia och darefter byter vi till buss mot Kuala Lumpur dar vi moter upp vara danska kompisar. Resan tar totalt 12 timmar. Suck.

Hoppas ni har det bra dar hemma. Vi hors snart igen och ses om cirka sex veckor. Tjo!


Antligen pa Koh Lipe!

Gah, nu ar vi pa Koh Lipe och det ar verkligen underbart har. Vattnet ar magiskt och sanden ar lika len och vit som vanligt hederligt mjol. Vi bor i en mysig bambu-bungalow med hangmatta och havsutsikt. Det kan inte bli sa mycket battre. Dock ar fried rice mycket godare pa Koh Lanta, men jag ska inte klaga :). Ikvall blir det lugnt, endast lite mat star pa listan.

Batresan gick ocksa bra. Annars ar sex timmar pa en bat inte det lattaste. Men vi sov oss igenom storre delen av tiden.

Godkvall!

Mot Koh Lipe

Efter två timmars sömn bege vi oss nu trötta och bakis till Koh Lipe.

Jag hade världens mysigaste dag igår som spenderades med C, såklart. Det blev en tripp till nationalparken där vi matade apor med banan, strandhäng med grym mat och gott rödvin och även en hel del chang och biljard.

Kvällen blev mindre bra men det spelar ingen roll.

Nu är ialllafall väskan packad och efter två månader på Koh Lanta bege vi oss vidare. Två-tre dagar till i Thailand. Ska bli skönt att komma till Koh Lipe men saknaden kommer att vara STOR!

Vi hörs i dagarna!

Förlåt för dålig uppdatering men jag njuter av alla stunder som jag bara kan.

Sista utekvällen på The Corner




Här är några bilder från i lördags. Sista utekvällen på The Korner. Sa hejdå till herrarna i baren. Rolig kväll.

Jag dansade i min nya klänning. Älskar den.

Relax beach - Koh Llanta



Jag är dålig på att uppdatera. Men vet ni vad? Jag njuter av den sista tiden här på Koh Lanta. Jag glömmer kameran titt som tätt och har inte ens ork eller lust att blogga, och det har varit sååååå skönt. Försöker också att umgås med de personer som jag inte kommer att träffa mer sen.

Häromdagen tog jag och C en tripp med hojen till Relax beach. En underbart fin strand. Det ligger också ett hotell precis vid havet som har grym mat så vi stannade där och åt frukost.

Vad har mer hänt? Jag och Pernie hyrde en moppe för några dagar sen, en rosa som vi döpte till Lucky. Hon ska dock lämnas tillbaka imorgon.

Vi har bokat biljett ut från Koh Lanta efter två månader här, så på onsdag åker vi med båt till Koh Lipe. UNDERBART.

Och imorgon ska jag och C har en "egen dag" med utflykt. Vet dock inte vart det bär av men det ska bli härligt.

I tisdags firade vi nyår i Thailand

Play the song










Tillbaka till bloggen efter tre dagars uppehåll. Det var inget som var planerat utan det blev bara så. Jag har varit trött och seg och inte orkat ägna en tanke åt bloggen vilket har varit väldigt skönt. De senaste dagarna har varit riktigt slappdagar (om det nu kan bli mer slappt än vad vi redan har det). Vi har firat nyår (dock ingen slappdag), umgåtts med våra nya danska vänner, ätit god mat, kollat på film, pluggat så lite man bara kan osv. Så nu är jag utvilad och taggad (hm) inför en heldag med plugg.

Här ovan har vi iallafall tisdagens bilder då vi firade thailändskt nyår och det var det absolut det stördaste jag någonsin varit med om. Galet. Det började med att vi vaknade på morgonen av att det spelades sjukt hög musik utanför balkongen, och där stod thailändarna redan klockan tio och dansade och drack chang, och så fortsatte hela dagen. Eftersom vi inte sprang runt med kameran mer än fem minuter så blev det inte bättre bilder men den här galenskapen hade ändå inte kunnat fångas på bild. Det går inte att beskriva vilken rolig dag vi hade. Jag och Pernie önskade Job 2 do - doo doo doo (låter högst upp på sidan) av dj:n som stod vid sidan av gatan och spelade och dansade hej vilt. Till och med brandbilen kom och sprutade ner allt folk (folkmassan är utanför våran balkong, alltså inte där det var mest liv). Så hela dagen bestod av att blöta ner så många som möjligt, dricka chang och ha en grymt bra dag med alla thailändare och turister. Check!

En liten notis. Det blir svårt att uppskatta ett stelt nyår i Sverige efter det här.


Lite onödig information om läget på Koh Lanta

Lite onödig information:

1. Nu har min dator gått sönder igen, JAG BLIR GALEN. Så idag har jag tillbringat dagen inne i elektronikaffären som finns över gatan. De och Mats som äger skolan här har pillat och fixat så nu funkar den igen, tills vidare. Jag köpte en extern hårddisk och har nu lagt över alla bilder OM något skulle hända.

2. Sen har jag och Pernie bestämt våran "rutt" som vi ska åka. Det kommer att bli magiskt. Vi börjar med Malaysia och därefter Bali. Så nu blir det bloggande tills vi åker (cirka 10 dagar) och sen kommer den bli uppdaterad mer sällan med mindre bilder eftersom vi då kommer åka runt ganska mycket och heller inte ha internet på rummet som nu. Så njut av de sista dagarna.

3. Och lite jätteonödig info. Igår kom det fram en katt till mig när jag och Pernilla var påväg in till Saladan för lite middag. Hon var "med kattungar" (tjusigt det lät) och var jättegosig. Hon tryckte sig in under mina ben och man såg på hennes maga att det snart var dags. Och jag som är kattgalen mådde jättedålig redan då när vi lämnade henne. Men sen på kvällen när jag stod på vår balkong såg jag att hon låg i en trävagn precis utanför våra lägenheter och då övertalade jag Pernilla att följa med ner och prata med henne (jag vet, jag är störd). Hon blev jätteglad och var så himla gosig, hon jamade, sträckte ut sitt huvud mellan träpinnarna och la sin tass på mitt ansikte. Och tanken på att veta att hon var helt själv fick mig att börja storlipa. Jag var verkligen helt förstörd. Stackars Pern. Vad gör Thailand med en?

4. Imorgon är det thailändskt nyår och då blir det fest hela dagen. Det är tradition att alla blöter ner varandra med vattenpistoler så nu är allt förberett och inhandlat inför morgondagen. Skolan som vi går på har stora vattentunnor ute vid vägkanten så att det är lätt att fylla på hela tiden, och de har också hyrt en dj som ska spela. Sen säljer skolan öl också, det kommer bli gaaaaalet.

Nu ska jag fortsätta ha lite ont i magen så hoppas jag att det går över till imorogn. Godnatt.

Eh helt vanlig kväll på Koh Lanta








Kvällen igår var som sagt väldigt, väldigt trevlig. Det dracks till och med gt:s vilket gjorde kvällen ännu bättre.

Ikväll blir det marknad. Jag måste inhandla nya flip-flops eftersom en försvann på Korner. Hm.


Världens party

Igår var det världens fest. Träffade på lite nytt folk och tillbringade kvällen med dem på Korner och hemma/pool-efterfest i deras enorma hus. Hey! Bilder kommer.

Nu stranden.

Tillbaka på Retro


Medans ni hänger på Retro vid stadsbiblioteket i Stockholm, hänger jag på Retro i Thailand. Ska vi skåla?

Koh Lantas absolut bästa restaurang



Igår åt jag den godaste måltiden sen jag föddes, typ. Heeeeeelt galet gott.Kyckling med svampsås och smörris. GAH. Allt var heeelt perfekt. De kokta grönsakerna var också helt underbara. Jag njöt av varje tugga. Man uppskattar verkligen "riktig" mat här. Dock gick rätten på nästan 300 bath men det var värt varenda öre!

Dressen som jag pratade om




Jag är kär. Längtar till Sverige där jag får använda den "på riktigt".

JAG KLARADE TENTAN

JAG FICK G PÅ MIN TENTA! JUST NU ÄR JAG SÅ JÄKLA GLAD SOM MAN BARA KAN BLI. WIIEEEEEEE!

Det ska firas med lite fried rice with chicken.

Allt och ingenting - Koh Lanta

Nu har jag försökt att lägga upp ett inlägg hela dagen till min kära Bobs som fyller år idag, men det funkar inte att lägga upp bilder då jag får helt enkelt bara skriva istället.

GRATTIS MIN UNDERBARA VÄN. 26 ÅR. GALET. I sommar firar vi dig lite i efterskott och om det funka att lägga upp inlägget imorgon så får du en till hälsning då, en bättre ;). LOVE YOU!

Och så lite onödig info.

1. Jag har köpt världens finaste "set". Ett par shorts och en blus i leopardmönster. DEN ÄR UNDERBAR och jag älskar den. Dock kommer den nog att användas var del för sig men, gaaaah, vad glad jag är. 50 kronor för båda.

2. Nu tjatar jag om min djur igen men det här måste jag bara skriva. Vi var i Saladan idag och åt middag och efter gick vi och kollade på lite kläder. Pernie gick åt ett håll och jag åt ett annat. Så står jag och kollar på en ställning bland kläder som hänger på galgar och känner plötsligt något hårt som jag tar tag i. Då är det ett sånt där äckligt stort djur som jag har berättat om som flyger in i allt och alla. Jag fick hjärtinfarkt och sprang därifrån och alla thaiare skrattade åt mig. hm. Så nu har jag alltså känt på det där odjuret nästan frivilligt. Jag kanske till och med har blivit botad?

3. Det thailändska nyåret är nästa vecka och hela dagen går ut på att alla sprutar vatten på varandra med vattenpistoler. Man får blöta ner alla (även poliserna) utom muslimerna. Så idag inhandlade jag och Penie varsin gigantisk vattenpistol och redan ikväll invigde vi dem. Vi sprang in till våra grannar som låg i sängen och kollade på datorn och sprutade ner dem, sprang sedan in på vårat rum och låste om oss. Dock var vi lite osmarta och gick ut på balkongen och då blev vi också blöta, eller rättare sagt jag. Vattenkrig.

Ikväll blir det nog några öl med thejboys.

The beach - Koh Lanta









Här är dagens strandbilder. Det var galet varmt vilket resulterade i att jag nu har bränt mig lite, men inget att hänga läpp för (man måsre vara positiv, ait Pern?). Och vattnet är så varmt att det bräns, det går knappt att bada längre. Vi hittade också en gigantisk manet på stranden som var död, och jag tror nästan att det kan ha varit en stor farlig dödsmanet (eller kanske inte). Det har iallafall varit en väldigt bra dag. Jag och Pernie har roat oss med att kasta frisbee i vattnet och vi börjar bli riktigt grymma. Vi köpte den idag, en rosa blev det. Schteeek.

Nu nalkas det snart middag på stranden. Det ryktas om att det bli Thaicat (hur nu Pernie kan komma med det förslaget när jag fortfarande är öm i magen och nog borde hålla mig ifrån sån mat, som tacos), men det blir säkert bra. Jag får väl beställa in lite ris att njuta av. Jag dör av längtan och hunger.

En liten historia, torsdag morgon - Koh Lanta

Nyss satt jag ute på balkongen och drack vätskeersättning eftersom jag vaknade med galen magvärk. Pernilla låg inne och sov. Sen helt plötsligt kollar jag upp efter att ha suttit och stirrat trött på flaska ett bra tag, och då är det en stor geting 10 cm från mitt huvud. Jag grips av panik och kastar mig in i lägenheten, varav jag snubblar på en stor träfåtölj och skrapar upp benet. Pernie vaknar i panik och bli jätterädd stackarn. Det är inte bara jag som lider av min fobi, alla i min närhet drabbas också. Jag ber om ursäkt för det.


Hökögon

Min syn är väldigt bra (med linser då såklart) för jag ser alla insekter som man bara kan se. Det handlar väl också om att jag har den fobin så jag letar efter dem. Nyss satt jag ute på balkongen och fick syn på ett djur kanske 30 meter bort som satt på ett löv (tänk på att det är natt här också). En stund senare trillade han ner och flög iväg, jag menar, det är inte normalt. Jag och C har skämtat om det, att om jag hade ögon för att hitta pengar istället för insekter skulle jag vara rik, snuskigt rik. Så nu hoppas jag att det vänder, jag vill börja se pengar.

Och till något helt annat. Jag struntade i min inlämningsuppgift idag. Jag kom inte så långt som jag hade velat plus att jag legat magsjuk och inte orkat röra ett finger. Så nu är det bara att hoppas att jag får chans att göra om den så småningom. Jag känner mig dålig!

 

Och glöm inte kika in på Pernies blogg där jag visar senaste paraply-modet.

 

Godnatt!


Den viktigaste dagen av alla blir jag sjuk

Yes, JAG ÄR SJUK. Magen spökar och jag har galen magknip. Fick till och med gå hem från skolan förut. Jag har en inlämning ikväll och har verkligen inte tid med det här. Hoa!



Någon som har något tips? Mamma? Bobs? Hjälp!

Pernies tips är att jag ska dricka några chang, men jag vet inte om jag kan lite på henne i detta sammanhang!?


Nu är hemresan bokad

Yes, sant. Jag landar på arlanda den 4 juni klockan 23.00. Jag förväntar mig fest!

Marknad på Koh Lanta



Igår var jag, chrippe och Henke inne i Saladan och åt middag. På vägen hem stannade vi till vid marknaden och som vanligt kunde jag inte hålla mina fingrar i styr. Så detta blev resultatet. Jag fick allt för ca 70 svenska kronor. VÄRT!

Bästa kvällen på Lanta - so far

No women, no cry














Här är bilderna från i måndags. Jag och Pernilla hade inte träffats på en heeel vecka (det var för övrigt den längsta veckan i mitt liv) så vi var ju tvugna att fira till det lite, att vi äntligen var tillsammans igen. Linus joinade våran kväll och som sagt åkte vi ner till en strand där vi hade fått nys om att det skulle vara bra party, just denna kväll. Och det var det minsann. Bästa kvällen sen jag kom till Thailand. De hade bygt upp en riktig scen och spelade livemusik hela kvällen. Lite Thailändsk raggea blandat med engelska coverlåtar. Höjdpunkten var förståss när de sjöng "no women, no cry". Underbart. Och att alla stod vid scenen och dansade gjorde inte saken sämre. Jag vill ha det så för alltid!

Jag vill ut i solen - Koh Lanta

Gaaah, plugget tar aldrig slut. Nu har jag en inlämning imorgon igen och känner att jag inte hunnit göra så mycket som jag velat. Men jag är på g så idag och imorgon blir den en massa massa plugg. Sen tror jag att det lugnar ner sig lite. Hoppas. Min hjärna klarar inte av så här mycket plugg. Det kanske var lite magstarkt att börja pluggandet med tre kurser, om man tänker på att det var fem år sen sist. Men men.

Igår kväll var vi iallafall på stranden och festade. Bästa kvällen sen jag kom till Thailand. Bilder kommer givetvis så fort jag har pluggat tillräckligt duktigt!

Och, jag har inte varit på stranden på över två veckor. Känns sådär. En liten fågel viskade i mitt öra att havet är varmare än på land idag. Det svalkar ingenting. Jag vill också känna det. Jag vill också vara ledig. Gråter. Men som sagt, jag har tid på mig. Vi har hittat en resa hem den 4 juni som vi kanske ska boka ikväll. Alltså två månader kvar. We'll see.

Trettiotvå bilder säger mer än trettiotvå tusen ord

Här nedan följer min helg i bilder. 32 stycken rättare sagt. Jag gjorde det bara för er skull så håll till godo!

Sushi/rökpaus utanför ett stort varuhus i Krabi

Vi var tvugna att testa maten som har gjort alla amerikaner feta. Fyra ord. Friterat. Flottigt. Gott. Illamående.

Jag och C på Krabis mysigaste bar

På marknad i Krabi

Krabi hamn, dagen efter påväg mot Railey beach

Fin utsikt från båten

Framme på Railey beach (östra sidan)

Östra sidan av Railey

Gooood juice

Vårat boende, 2000 bath för en natt. Lyxigt ska det vara (jag håller för övrigt på att utföra konster).

Självutlösaren - som vanligt

Våran utsikt från poolen

Vi gick in i en grotta. Egentligen gillar jag inte sånt här (tror att allt ska rasa och att jag ska bli mosad) men C lugnade mig med en chang. Tack!

Det var enormt där inne. Väldigt vackert.

Jag och C spexar

C på våran balkong och jag påväg ut för att göra Railey osäkert

Jag på en indisk restaurang

Vackra Railey beach - västra sidan

Kanotutflykt i väntan på att få ta båten till Ao Nang

"Kanotade" in i en grotta

Bästa kanot-knuttarna ever

Vi siktar in oss mot vårat mål, att paddla till de enorma klipporna

Framme. Galet vackert.

C på båten påväg till Ao Nang

Framme i Ao Nang och provsmakade såklart Thailands Mc Donalds. Fem av fem solar.

Shopping-stråket i Ao Nang

Stranden i Ao Nang

I taxin påväg hem till Lanta igen. En precis påbörjad resa på två timmar.


Så, hoppas att ni är nöjda med uppdateringen. Helgen var som sagt heeelt perfekt. Behövs inga fler ord.


.....................

May you always find the best thing in whatever you choose to do

Shopping i Krabi town/Railey beach/Ao nang










Bild 1. Armband/Krabi town. Bild 2. Halsbandsberlock/Krabi town. Bild 3. Ringar/Krabi town. bild 4. Klänning/Railey beach. Bild 5. Klänning/Ao nang. Bild 6. Klänning/Ao nang. Bild 7. Magkort top/Krabi town. Bild 8. Väskor/Krabi town. Bild 9. Halsband/Ao nang.

Allt gick på ca 500 svenska kronor. Som hittat.

Hemkommen efter en helg full av äventyr - Koh Lanta



Hemma på Lanta igen, och det är såå booooring. Nu känns det verkligen som om man har varit här förlänge. Och efter en underbar helg på andra öar blir det ju inte bättre. Jag får mersmak av att resa runt. Och nu är det inte många veckor kvar, sen åker jag och Pernie ut på nya äventyr. GALET!

Men som sagt har helgen varit fantastisk. Jag har shoppat två väskor, tre klänningar, ett linne, och massa smycken. Och jag är mer än nöjd. Bilder kommer såklart både på trippen och på kläderna. Men först ska jag hooka up med de andra filurerna här på A.J. Det nalkas nämligen middag. Den enda som saknas är Pernie. Dags att komma hem nu!

Seeees!

Railey beach

Tjoooooo!

Helgen ar perfekt. Igar var vi i Krabi och gjorde stan osaker. Shoppade en del grymt fina saker och jag ar nojdare an nojdast! I morse tog vi baten tidigt till Railey beach och har ar vi nu. Gaaaalet vackert. Och vi har finaste rummet med badkar, och poooooool!

Back to Lanta tomorrow.

Bye Lanta, hello Krabi

Så, packat och klart. Nu ger vi oss iväg på lite semester till Krabi. Bussen går om 45 minuter. Tillbaka på söndag. Om det inte blir något bloggande i helgen så hörs vi då. Adios amigos!

Rain Rain Rain - Koh Lanta



Såhär såg det ut på vägen för en halvtimme sen, utanför våra lägenheter. Det regnar lite varje dag nu. Eller lite och lite, det störtregna i kanske 15 minuter, två gånger om dagen. Men det är galet hur mycket vatten som det kommer på den lilla stunden. Det blev också strömavbrott (som vanligt) och blixtrade och åskade. Det dånet som åskan bidrog med idag var nog det värsta jag hört i hela mitt liv. Mitt hjärta höll på att stanna.

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA SYSTER PÅ FÖDELSEDAGEN

Linn, den här låten är till dig

Grattis världens bästa syter på 25 årsdagen. Jag vill mest av allt vara hemma och fira med dig, men tyvärr går det inte. Jag lovar att gottgöra dig i sommar! Hoppas att du får en underbar dag med mycket kärlek. Älskar dig!



Happy Birthday Harry!!!


Funky Funky Fish - Koh Lanta


Onsdagen var lugn. Återhämtning från tisdagens bravader. Jag satt i skolan hela dagen men kan inte direkt säga att jag pluggade något, annat ska det bli idag. Middag åt vi på Funky fish som har världens godaste "krämig curryröra med ris". Dock var det galet mycket insekter där under hela måltiden (nu tänker ni säkert att det är en stackars liten fluga men så är faktiskt inte fallet). Det här monsterdjuret är det första djur som jag skulle utrota om jag fick chansen. Ingen tvekan. Dem är kanske sex cm långa, breda som bara den med världens vingar, och kolsvart. Den flyger snabbt plus att den är så tung att den inte vet vart den ska ta vägen, så den flyger in i allt och alla. Kanske fyra personer fick den på sig igår när vi satt och åt (tack gode gud att det inte var jag). Visst att jag är överdrivet rädd för allt som heter insekter men den här är inte att leka med. Så om någon har en peng över så får de gärna betala en terapikurs till mig, för det här börjar bli riktigt jobbigt. Och det blir ju inte direkt bättre med åren. Frågan är nog vad jag gör i Thailand? MEN, jag överlever. Jag är ju faktiskt vän med ödlorna. Nog om det, efter måltiden gick vi till strandbaren brevid, C och Henke spelade pingis medans jag satt och drack chang och pratade med Linus som gjorde oss sällskap en stund. Väldigt trevligt.

Idag har jag hämtat min tvätt som jag lämnade in igår. För en hel kasse med nytvättade kläder betalar vi endast ca 17 kronor. Värt!

Idag blir det också bokining av buss, för imorgon bär det av till Krabi. Semester-dags!

RSS 2.0