Med hoj söder ut på Koh Lanta

Put on this song



Jag påväg ner för stigen som ledde till Mong beach


Den helt öde stranden på Mong beach

C hänger i en lijan mitt inne i skogen, kuuuul

Påväg till nationalparken med hojen

Vi stannade till vid en fin utsiktsplats påvägen

C och jag - bästa knutteligan

Precis när man kom fram till vårt mål vid Last beach



Last beach, längst söder ut på ön. Underbart vackert


Nationalparkens fyr

Uppe vid fyren. Självutlösare funkar utmärkt. Tryck och gör något roligt, som att gömma dig...

Det började blåsa rejält, och regna för femte dagen i rad

En söt apa

Jag och apan blev bästa kompisar.. nästan..

En timmes lång djungelpromenad påbörjas

Vacker utsikt

Jag i djungeln. Vi besteg trappsetg i en timmes tid, och sånna här hinder

Djungel-miljö

Och även sånna här hinder.

Det här bilderna visar min och C:s gårdag. Bästa dagen sen jag kom hit. Vi tänkte egentligen bara ta hojen till en ny strand för att sola och bada, men så blev det inte riktigt. Utan istället begav vi oss längst söder ut på ön som man kan komma, och till stranden Last beach. Bästa någonsin. Låten som jag lagt upp överst på sidan spelades när vi satt och drack chang. Livet. Efter lite öl och mat fortsatte vi mot Nationalparken som kostade 20 kronor inträde. Väl där gick vi djungel-stråket på en timme mitt ute i djunglen, det var sjukt jobbigt då nästan hela rundan bestor av väldigt höga trappsteg. Men jag tog täten och gick fortare än vad C orkade med. Det är alla cigg om gör det. Vi träffade också på apor, hade en rolig tid vid fyren och tog typ en miljon kort. C matade också en apa med banan, men dålig som jag är fick jag inte med det på bild, eller nästan. Vi få se om C lägger upp bilden på hans blogg. På hemvägen stannade vi till på Relax beach och åt én väldigt god middag. Dock var det galet mycket insekter där så jag kunde inte riktigt koncentrera mig, men gott var det. Som ni också ser gjorde vi en hel del stopp på vägen också, som Mong beach.

Nu kan ni inte gnälla på att jag lägger upp för lite bilder!!!!

Tack och hej!

Inlämningstenta

Igår hade jag min inlämningstenta i kursen Skönhetens mask. Så nu är första kursen slut och det är väldigt tråkigt för den här kursen var den jag tyckte bäst om. Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas på att jag får godkänt. Annars tar jag dagen ledig bara för att jag var så duktig igår (satt i skolan i tio timmar). Jag och C ska ge oss ut på hojen och försöka hitta något roligt på vägen. Later!

Regnperiod på Koh Lanta





Så här ser det ut just nu på Koh Lanta, utanför våra lägenheter. Och detta blev på bara 5 minuters regnande. Helt galet. Det är också tredje dagen i rad som det är dåligt väder och regnar, men efter en månad med sol är det härligt. Jag gillar det!

Snorkling i Thailand












Bild 1 - Påväg mot ... för dykning/snorkling (jag har minne som en guldfisk). Bild 2 & 3 - Jag gör min redo för snorkningen. Bild 4 - Jag snorklar, det var såå underbart vackert. Jag snorklade över Chrippe och de andra och hade koll på vad de hade för sig där nere på botten. Bild 5 - Dykning/snorklingstället. Bild 6 - Andra dykning/snorklingstället. Bild 7 - Oväder påvägen hem. Bild 8 - Jag helt dyngsur efter att ovädret lugnat ner sig. Bild 9 - Chrippe. Bild 10 - My feets. Bild 11 - Jag och Henke, blöta som få

Om ni jämför bild 5/6 med bild 7 så ser ni vilket jäkla oväder det var påvägen tillbaka till Lanta. Helt galen. Det blåste, blixtrade och regnade. För en stund undrade jag om vi skulle ha sån tur att vi klarade oss tillbaka utan att välta. Men det gjorde vi och efter ett tag blev det istället mysigt. Det var första gången sen jag kom hit (en månad) som jag fick gådhud och frös. Men allt gick bra och vi kom hem oskadda. En härlig dag på havet!

Fredagens bravader på Lanta



Som sagt blev det strömavbrott på Lanta i fredags. Och eftersom man inte såg någonting (verken ute eller inne) satt jag och Gus Gus på hans balkong hur länge som helst och tittade på alla blixtrar. Men sen bestämde jag mig för att följa med Chrippe och Henke till C:s pappas hotell och äta middag med dem. Och eftersom de bor på ett väldigt lyxigt hotell precis vid stranden så är det klart att de hade ström (orättvist). Så vi satt i hotellrestaurangen och åt och drack i timmar. Det blev många chang och shottande av sambuca. Sen kom strömmen tillbaka och vi gick då vidare till en strandbar. Väldigt trevlig kväll med andra ord. Ångrar mig lite nu i efterhand eftersom jag lovade C och gänget att jag skulle följa med dem dagen efter när de skulle dyka, så att jag kunde snorkla. Inget tips att dricka dagen innan. Inlägg om det kommer!

Strömavbrott och oväder på Lanta

Efter att det var strömavbrott i fredags och oväder igår så har vi inte haft internet på några dagar. Men nu är det igång igen efter att jag precis var nere och sa till på skolan. Jag måste som sagt plugga hela dagen idag för att klara av min inlämningstenta imorgon.

Det är så skönt att vara här. Visst sitter jag mycket på internet men eftersom vi har internet på rummet och att jag sitter en hel del i skolan så blir det lätt så, men annars har jag inte pratat i telefon på mer än en månad. Och det är såå skönt och avslappnande.
Koh Lanta känns också som ens hem. Efter över fyra veckor på samma ställe blir det lätt så. När vi åker vidare kommer det kännas som lite "backpacking" för första gången. För nu bor vi i en fin lägenhet med dubbelsäng, internet, ac, garderober, stor toalett med dusch och varmvatten, balkong, ja vi lever lite lyx. Och eftersom vi är vana vid det nu tror jag att det kommer bli lite jobbigt att åka iväg till nya ställen där vi kommer att få bo i en liten bungalow utan verken lyse och toalett. Speciellt för mig som har fobi för allt som har med insekter att göra. Men det ordnar sig säkert.

Vad är planerat i veckan? Idag och imorgon blir det plugg heeela dagarna. Tisdag och onsdag ska jag också försöka befinna mig på skolan och komma ifatt lite för i helgen ska jag på semester från Lanta. Wiihoooo! Jag och Chrippe ska åka till Krabi och stanna där några nätter och det ska blli helt underbart. Så nu gäller det att vara duktig i veckan så att vi förtjänar att åka iväg.


This moment at Koh Lanta


Man märker att Koh Lanta börjar förändras. Vattnet är inte sig likt (det bildas stora vallgravar på nätterna), spöregn (första gången inatt sen vi kom hit), strömavbrott titt som tätt (det är det just nu i en stor del på Lanta, helt mörkt överallt), det blåser och allt känns väldigt märkligt. Nog om det. Solnedgången är fortfarande fin!

Shopping i Saladan - Koh Lanta



Eftersom jag inte har någon lust att plugga idag lägger jag istället upp mitt sjätte inlägg för dagen. Förutom shortsen i tidigare inlägg var det detta som jag fick med mig hem från Saladan igår. Ett par skor som jag fastnade för direkt. Kärlek. Det skriker Sverige/Stockholm och tyvärr inte Thai, så jag får helt enkelt vänta med att använda dem några månader. Jag längtar! Eller inte. Hoppas på att de närmaste månaderna går riktigt, riktigt sakta! Sen fick jag också med mig denna klänningen hem (visar bättre senare). 60 respektive 40 kronor. Tack!

Koh Lanta - Thailand




Här bjuder jag på några kulturbilder till mams. Det här är utsikten från skolans balkong.

Sitter på skolan och vill plugga men det går trögt. Tentainlämning på måndag och jag jobbar/pluggar bäst under press så jag hoppas att pressen ska komma till mig snart. För det börjar faktiskt dra ihop sig. Kom, kom, kom! Ikväll blir det lugnt. Kanske filmkväll hos C, vilket han inte har någon aning om än. Han har tenta nu till klockan sju (thailändsk tid) så jag antar att jag får vara beredd med en heineken när han är klar. Tjo!

Kan någon skicka en videokamera till Koh Lanta?


Svensk pizza med bea vid sidan om från Bajen

Det här är faktiskt den enda bilden (förutom Pernies bild på hennes plankstek) som tog under hela gårdagskvällen. Och det var väl kanske lika bra det. Galen kväll. Kan någon skicka hit en videokamera så lovar jag er en dokusåpa utan dess like. Snart är det verkligen dags att åka vidare. Jag och Pernie har börjat planera lite smått hur vi ska lägga upp allt. Och det lutar åt att vi åker till östkusten innan vi åker ur landet. Så det ska bli väldigt trevligt. Fullmoon och Koh Tao. Inte många veckor kvar nu!

Då var man svarthårig igen. Förlåt mamma!


Okej, såhär ligger det till. Jag gick till frisören igår och bad att få färga utväxten. Endast utväxten. Så hon fixar och trixar i timmar och är alldeles för noggrann för min smak (nästa gång blir det definitivt hemmafärgning). När väl fägen suttit i den tid som den skulle ser jag på henne min att någon inte stämmer. Och det var så sant. Utväxten som hon skulle färga såg kolsvart ut och resten av mitt uppsatta hår var ljusbrunt/brunt. Jag ser hennes panik och sen säger hon att jag ska lägga mig ner i deras "färgningsstol" igen, och då märker jag att hon lägger i färg i hela håret, utan att ens prata med mig. Och dum-snäll som jag är ville jag inte säga något, så när hon är klar går jag ut därifrån, ler och betala fullpris. Idag har jag velat gråta flera gånger för att jag inte vill ha svart hår. Men men, strunt samma. Jag får helt enkelt göra det bästa av situationen. Och Pernie, nu vet jag ju till nästa gång att frisörer inte är att lita på. Man måste ju som sagt vara positiv!

Och förresten, det blev lite shopping igår och jag handlade bland annat de här shortsen. Jag köpte dem som byxor men klippte av dem och tada! Helt ok va, för att kosta 40 kronor?

Gårdagsmorgon - Koh Lanta




25:e och csn-dag. Det firades med frukost på Café Mocha och det åts goooda brie-mackor och dracks goooda hallonshake. Lyxigt! (Pernie försökte få i sig mycket av den dryck som hon valde bort under gårdagen, för att jämna ut det lite).

Snart blir det mer uppdatering om dagarna som gått, men först ska jag ner till Expat och luncha med min vän Gussis. Later!

Onsdagens bilder - Koh Lanta








Dålig uppdatering från min sida, men internet har krånglat och jag har inte orkat bry mig speciellt mycket. Men här bjuder jag iallafall på onsdagens bilder. Dagen innan csn-pengarna kom och alla var fattiga till max. Men Pernie övertalade (ja, hon brukar faktiskt göra det) mig till party iallafall och för första gången sen vi kom hit festade vi själva. Och det blev en galet rolig kväll. Vi drack, spelade biljard ett x antal gånger, vi träffade två nya kompisar (Henke och Rickard), vi drack öl på sunset tills de skulle stänga, jag och Penie körde moppe med växlar och ja, det var faktiskt inte mycket som vi inte hann med denna kväll. Roooligt!

Jag stannar här för alltid


Just nu på Lanta. Jag kanske stannar här för alltid!

Jag är semester-lat

Åh, jag blir lite galen på mig själv. Jag har verkligen ingenting att göra, plugg var skrivet högst upp på listan men ändå sitter jag här vid datorn och har inte börjat plugga än. Klockan är fyra här och jag börjar få lite panik. Som sagt jobbar/pluggar jag bäst under press så det kanske ändras imorgon, för nu börjar det dra ihop sig till tenta. Inatt sov jag iallafall i tolv timmar så jag är ordentligt utvilad, åt fried rice with chicken (som vanligt) precis och nu dricker jag coca cola. Så ser min dag ut hittills.

Pernilla är på skolan (men jag tvivlar på att hon pluggar) men kommer snart hem. Tanken är då att vi ska dricka någon chang och kolla vart nästa stopp blir. Det är ju trots allt bara en månad kvar här på Koh Lanta. De ställerna som står högst upp på listan är Malaysia och Laos. Sista stoppet (cirka fem dagar) kommer vi iallafall att tillbringa i bangkok, UNDERBART!

Okej, jag fortsätter blogga för din skull mamma!


Såhär ser det ut från våran balkong. Kanske inte bästa utsikten men om man går på den lilla vägen till vänster i bild, 150 meter ner ligger stranden Long beach, så vi kan inte klaga!

Så vad händer annars? Idag är sista dagen som fattig för imorogn kommer csn-pengarna. Yey! Jag och Pernie ska unna oss lite lyx (det blir såklart skola också). Och idag blir det bara en massa plugg och kanske stranden i någon timme. Jag har ju som sagt en skriftlig tenta att lämna in senast måndag och om jag ska kunna åka till Phi Phi i helgen så måste mitt arbete bli klart imorgon, så det är bara att sätta igång.

Dags för bloggpaus

Idag har jag inget roligt att skriva om. Dagen har gått och jag mår bra. Nu blir det inget bloggande på ett par dagar. Ni är många som är väldigt bra på att läsa min blogg men ni är också väldigt många som är dåliga på att kommentera min blogg. Och om man inte får någon respons så är det inget kul. Så nu blir det inget blogganade på ett tag. Skyll er själva!

Me tonight - Koh Lanta



Ikväll har varit en bra kväll. Lugn och skön. Det började med att jag och C firade med Heineken-öl (lyx) för att han blev klar med sin tenta. Bra jobbat! Sen tog jag och Pernie oss ner till stranden för lite tacos på Thai Cat. Det är galet gott och bättre än i Sverige, tro det eller ej. Och snart inom den närmaste halvtimmen kommer jag att bli utkastad ur våran lägenhet, för att Pernie ska ha en så kallad "filmkväll". Jag lever alltså mitt liv efter hennes regler, och det passar mig ganska fint faktiskt. Godnatt!

Morgonpromenad på Long beach


Bild från morgonpromenaden i morse

Idag är jag helt slut. Sov jättedåligt inatt och efter att jag hade vaknat vid tvåtiden, kunde jag inte somna om och låg vaken till fem. Vaknade vid nio, tog en morgonpromenad på stranden och nu sitter jag i skolan och pluggar till tentan som är på måndag. Jag tror att det blir till att sova middag idag för att orka, för just nu är jag trött!

Party på The Corner Bar - Koh Lanta





Eftersom det är sådant tjat om mitt drickande så vill jag gärna relatera till mitt senaste inlägg och bjuder nu här på lite festbilder från gårdagen, passande nog. Håll till godo!

Vi pratade igår om att vi ville hitta lite nya kompisar att hänga med (eftersom våran grupp har blivit en aning splittrad) och titta vad vi hittar. En norsk tjej i bikini - yey!

Mitt festande i Thailand

Det är många som har påpekat mitt drickande här i Thailand och nu ska det redas ut. Anledningen att jag åkte till Thai var för att jag behövde lite break. Efter många års jobbande kände jag att jag behövde lite semester, längre semester. Stockholm i sig tog också på mina krafter och det kom till den punkten att jag behövde komma bort från allt. Och så hamnade jag här, i paradiset. Jag är dels här för att plugga (och jag pluggar faktiskt, sen att jag inte har några heltids-kurser gör också så att jag inte behöver sitta på skolan jämt, vilket jag är väldigt glad för) men jag är också här för att ha en jäkligt rolig tid och träffa nya människor. Jag är 23 och jag tycker att det är ganska okej om man reser iväg och festar en del. Snart kommer jag vara för gammal för att göra sånna här saker och alla erfarenheter är bra erfarenheter. Så sluta tyck att jag dricker för mycket, jag är ung och lever livet!!!

The Corner Bar Koh Lanta



Nu nalkas det utgång, ikväll blir det The Corner Bar vid stranden. Hey, jag fick som jag ville!

En svensk pizza med bea, tack! Och lite fest!


Idag har jag varit här i tre veckor och en dag. Det har verkligen gått så jäkla fort men känns ändå som om jag har varit här i en evighet. Och längre kommer det att bli.

Idag har jag inte gjort någonting. Hängt med C, kollat film, ätit våfflor. Och nu ligger jag här i sängen och undrar hur kvällen kommer att arta sig. Jag vill ha fest, det är ju trots allt lördag. Och innan festen skulle jag inte tacka nej till en stooor svensk pizza med bea. Jo, det finns faktiskt här, på ett ställe som heter Bajen. Dock kostar pizzan 350 bath, alltså är den dyrare än i sverige men jag tror att det kan vara värt det. We'll see!

Svenska våfflor på Lanta


Nyss hemkommen efter en liten frukostvisit på stranden med C. Det bjöds på svenska våfflor med glass och sylt och till det lite jordgubbsshake. Nice!

Bloggstrejk och Chang i Thailand

Just nu sitter jag på våran balkong och dricker lite chang (arbetar-ölen i Thai) , i min ensamhet. Men det är tillåtet i Thailand, det är helt okej.

Sen vill jag bara påpeka att ni är för jäkla dåliga på att kommentera (ni har blivit bättre dock). Visst att de senaste fyra inläggen kanske inte har varit så jätteintressanta men någon kommentar kan ni väl bjuda på? Snart inom kort kan det bli bloggstrejk!

Tack o hej!


Koh Lanta 100319

Helt plötsligt blev jag lite uttråkad. Sitter nu på skolan och gör ingenting. Egentligen tänkte jag vara ledig idag men ångrade mig i morse för att känna mig lite duktig, men det har inte lett någonstans. Men att sitta på skolan istället för i lägenheten känns iallafall liiite bättre, fråga mig inte varför. De senaste dagarna har tagit kål på mig och jag är trött. Vill få med Chrippe att hitta på någonting men han måste plugga, Pernie och Robban har inte kommit tillbaka från Phi Phi, och Henke och Gus har jag ingen aning om vart de är. Jag vill unna mig lite lyx på Dreamy spa, men det har jag inga pengar till, jag vill åka och shoppa lite i Saladan men det har jag heller inga pengar till. Kanske borde jag sitället gå och köpa lite lunch? Pad thai smakar ju aldrig fel, och kostar dessutom bara ca 10 kronor.

Jag säger som Robban; återkommer i ämnet!

Long beach


Nyss tog jag en liten paus från skolbänken och gick och la mig på stranden. Underbart. Galet varmt. Det här är livet.

Hong Thong

Nu är mitt arbete inlämnat och det känns faktiskt både bra och dåligt. Bra för att slippa eländet och dåligt för att jag hade kunnat gjort så mycket bättre ifrån mig. Men men, nu är jag iallafall klar och det ska fira med lite Hong Thong som chrippe kom ner med nyss. Sweet!

Åter en pluggdag på Koh Lanta

Phu, jag är helt slut. Idag har jag suttit på skolan från klockan tio tills nu, alltså tio timmar. Galet, och jag är fortfarande inte klar. Arbetet ska vara inne innan klockan två inatt (thailändsk tid), så det återstår några timmars plugg för min del. Jag har ingen aning om hur arbetet kommer att ses, men det är bara att hoppas på det bästa. Det är trots allt mitt första arbete sen jag slutade plugga för fem år sen. Kanske borde skriva det till läraren, så kanske han har lite överseende? :)

Jag kommer iallafall att vara stolt över mig själv ikväll när jag har skickat in det.

Men nu först tänkte jag traska ner till stranden och möta upp chrippe, Henke, Chrippes pappa och morbror för lite middag. Mys. Pernie och Robban tog en spontanutflykt till Phi Phi idag och ska stanna över natten. Nästa helg är det våran tur. Tack och hej!

St Patricks day







Igår var vi hela gänget (första gången på mycket länge) på Irish för att fira st Patricks day. Chrippes morbror joinade oss också under kvällen. Och kul var det minsann. Väldigt mycket folk (för att vara på Lanta), bra livemusik och öldrickande. Dock blev det en ganska lugn kväll och vi åkte hem hyffsat tidigt. Inne på toaletten fanns det kritor så att man kunde skriva på väggarna, och ingen var sen att haka på. Sara, du fick också vara med på ett hörn :).

Nyss åt vi frukost (rostad sandwich med ost och ägg) och nu blir det plugg, plugg och lite mera plugg!

Buy some weed?


Nyss var jag nere och köpte öl och liknande saker i affären (efter att ha förlorat ett vad om vem som skulle behöva gå). Då kom det fram en kille vars flickvän som stod på andra sidan gatan, och frågade om jag visste vart man kunde köpa weed. Hm, frågan är bara om jag i mina höga Lewi´sshort ser ut som en hippie, eller kanske en knarkare? Jag svarade iallafall vänligt att jag inte visste "maybe down at the beach", och förklarade snällt att jag var här och pluggade. De skulle vidare till Irish och fira St Patricks day, vilket vi också ska. Jo, det blev visst lite fest ikväll. Oups!

Galet mycket plugg på Lanta!


Detta är just nu min utsikt, och kommer också att vara det den närmaste veckan. För övrigt dricker jag mig också hög på iskaffe.

GAAAAH! JAG BLIR GALEN! Nu när jag väl kommit igång med mitt arbete inom astronomikursen kom jag precis på att jag har chattseminarium idag, OM TRE TIMMAR. Jag ska alltså analysera sex bilder, SEX, från 1800-talets mode och svara på en massa frågor. Yes, jag känner verkligen att jag har allt under kontroll! OCH, inte nog med det, när jag lämnat in min uppgift imorgon (ja, den ska alltså vara klar imorgon - hjälp) har jag en ny hemtenta inom modet i tiden den 28 mars. Så hejdå min häriga semester i Thailand!!! MEN, när allt är klart har jag flera veckors semester och då blir det bland annat Phi Phi once again, och Krabi. Så nu ska jag kämpa på! Skriv gärna någon pepp-kommentar, så att jag blir lite glad :D. Tjo!


Update: Chattseminariet gick hur bra som helst. Fick denna kommentar av läraren: ja Michelle det är en bra tolkning. Och det är som sagt alltid kul med feedback, att man har förstått porträtten på rätt sätt. Så nu lutar jag mig över datorn igen och mitt arbete som ska vara klart imorgon.


Update nr 2: Sådär, då var det färdigpluggat för idag. Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska plugga mer senare eller om jag ska ta en paus hela kvällen, äta god mat, dricka en chang och få min skönhetssömn som jag kanske behöver inför den stora dagen imorgon (då arbetet ska vara inlämnat). Jag vet inte riktigt om jag förtjänar det, för jag har tyvärr inte hunnit så långt idag som jag hade velat. Tyvärr, tyvärr, tyvärr. Nu blir det iallafall kalldusch sen mat! Och lite chang.


Sunset - Long beach






Igår var en riktig pluggdag. Även fast att jag inte fick så mycket gjort så försökte jag och gjorde mitt bästa. Imorgonkväll ska mitt arbete vara inne så idag gäller det. Sitta i skolan hela dagen lång med andra ord. Boooring! Tur att jag har Chrippe vid min sida som gör mig sällskap, annars hade jag gått under.

Gårdagen var iallafall väldigt mysig. Det var splittrade åsikter om vart vi skulle äta, så alla åt på olika ställen. Jag och Pernie valde såklart stranden och Sunset där de har världens godaste Pad Thai (som man för övrigt äter alldeles för ofta). Det var mysigt att få liten egentid med Pern, då vi knappt har hunnit vara själva en sekund sen jag kom ner. Alla samlades så småningom inne i våran lilla trähydda på stranden och drack öl. Fint!

Nu åter till skolböckerna!


I skolbänken på Koh Lanta

Yey, nu känner jag min väldigt duktig. Istället för att ligga på beachen har jag nu anmält mig på skolan här brevid A.J. Det tog tyvärr 2,5 veckor innan jag förstod varför jag faktiskt är här, för PLUGGANDET och inte festen. Så, nu tänkte jag jobba ihop ett grymt arbete om sjärnornas liv och lämna in det på torsdag och kanske tillåta mig lite fest efter det. Det låter väl som en bra plan?

(sen är det bra att coca cola finns så att jag inte somnar vid skolbänken. Och tur är också att jag har två pojkar som håller mig sällskap).

Morgonpromenad på beachen


I morse gick jag och Chrippe morgonpromenad på stranden. Men att gå promenad med någon som är trött, sjuk (ögoninflammation) och grinig är inget bra tips. Och när någon är grinig blir jag också grinig, så det enda som fanns att göra var att stoppa i båda hörlurarna i öronen och inte prata med varandra (vi är vänner nu igen). Trevligt. Haha!

A.J Summerhouse - Koh Lanta



Det är såhär vi bo här på Koh Lanta. Alla bor grannar och klagomålen från andra boende har varit en del. Men vi bor fortfarande kvar och trivs som fiskar i vattnet. Men planen är att sista månaden hyra ett stort hus, stort nog för oss alla sex, med flera rum och pool. Vi får helt enkelt se vad vi hittar.

Expat - Koh Lanta

Nu har jag försökt att blogga i flera timmar och ladda upp bilder men internet är jättesegt och funkar knappt alls. Så tyvärr blir det ingen uppdatering förens senare.  

Nu väntar jag på att klockan ska bli två för då är det lunch på Expat som gäller, så alla som vill haka och läser detta, be there at two!

Ångest i Thailand

Idag har det varit en riktigt slappdag. Ingen har gjort någonting i princip. Jag, Pernie och Robban hade lite videomys för några timmar sen. P köpte filmer här om dagen, bland annat pojken i randig pyamas (tror att den hette så, kan inte ens kolla på fodralet efter att ha sett filmen. Jag har lagt den längst ner i filmhögen och vänt sidan inåt så att jag slipper se den överhuvudtaget. ja, jag är störd) som handlar om koncentrationslägren. Galet jobbig film och jag ligger fortfarande och har ångest och ont i magen, tre timmar senare. Aldrig mer!!! Nästa gång blir det komedi, eller varför inte Det regnar köttbullar som jag och Chrippe köpte här om dagen.

Annars är jag själv på A.J. Pernie och Robban är på boxningsmatch, Chrippe och Henke har besök från Sverige och Gus vet jag inte. Så jag tänkte att det var en bra idé att plugga, men som sagt, bloggen går alltid före plugg.


Update: Det går inge bra att plugga. Fasen, är jag trög på riktigt? Jag blir galen på mig själv men ska jag vara ärlig så fattar jag noll och den ska vara inlämnad på torsdag. Jag ligger risigt till med andra ord. Kan alla mina vänner på A.J komma hem och hjälpa mig. Jag tror faktiskt att jag pluggar bättre med de i samma hus. För just nu känner jag mig väldigt ensam och vågar inte ens gå ut på balkongen och röka för alla djur. KOM HEM NU, det här är inte okej!


Frukost på Long beach





I dag tog jag och min bästa kompanjon Chrippe en runda till stranden för att äta "frukost", medans de andra satt och dreglade över den nyinköpte brödrosten som C har köpt. Själva är vi lite trötta på rostat så vi unnade oss lite restauranglyx sådär på morgonkvisten. Det är härligt med club sandwich och melonshake. Krabban på bilden låg död på stranden.

The Corner - Koh Lanta






Igårkväll var det party, men om vi förtjänade det eller inte behöver vi inte gå in på. Det var ett bra party iallafall. Vi tänkte lite Lanta goes Phi Phi men det blir aldrig riktigt samma sak. Men lördagar på The Corner kan faktiskt ge lite samma känsla, tro det eller ej. Det var iallafall en kväll med mycket dans och skratt. Det dracks GT:s och drinkar i stora lass. Till och med min klänning gick sönder, kuuuul!

Vi tänkte att det kanske blir The Corner nästa lördag igen, mest för att försöka sno med oss kepsen och glajjerna hem från bartendern. Igår gick det tyvärr ej!


Koh Lanta - Thailand

De sista dagarna har varit ganska lugna på Lanta. Visst har vi druckit öl i vanlig ordning men inga utgångar på flera dagar, vilket känns ganska bra. Flera är också sjuka och vissa har fått skumma utslag över hela kroppen (det ska visst vara någon form av vattenloppor). Så allt är inte bara ros här på ön. Jag har klarat mig från att bli sjuk och det är jag glad för, peppar peppar! Idag är det iallafall planerad pluggdag. Jag och Pernie har bestämt att vi ska plugga som bara den för att sedan känna oss så pass duktiga ikväll att vi är värda en liten utgång.

Igårkväll var vi och åt på ett bufféställe där man tillagade sitt eget kött. Jag kom hungrig dit och gick hungrig därifrån, typ. Maten var inte alls bra. Allt som var färdiglagat var kallt och köttet vågade jag knappt smaka på, men ölen var god. Det var flera som var missnöjda medans andra var mycket nöjda. Alla kan iallafall hålla med om att pommesen var grymma.

Nu har jag också en helt nytvättat garderob. Vi lämnade in allt igår och hämtade det idag. 60 bath, alltså ca 15 kronor. Topp!

Nepp, nu ska jag dränka mig i mina skolböcker i några timmar. Återkommer under dagen!


Powerwalk på Long beach




I morse vaknade jag klockan åtta och kunde inte somna om. Så istället gick jag ner till stranden och tog en powerwalk längst vattnet. Perfekt väder, varmt men ändå svalt. Livet!

Tripp till Saladan


Igår var jag och Chrippe inne en runda i Saladan för att uträtta lite ärenden. Vi besökte polisen för att C:s kamera blev snodd, jag köpte ett armband, vi drack iste och C köpte en brödrost. Hur underbart? Så idag ska han bjuda min på frukost inne i sitt rum, så nu väntar jag bara på att han ska vakna. Eftersom jag var med och köpte den får jag mackan gratis, medans de andra får betala 20 bath för en rostad macka med ost på. Väldigt bra affärside! För övrigt är Chrippe en väldigt bra mc-förare. Så jag tror att Rob får passa sig nog för att behålla sin plats som öns mäktigaste knutte!

Förresten, glöm inte kolla in alla andras bloggar. Väldigt roande läsning. Pernies, Jesuspojkarnas och Chrippes nystartade blogg. Tjo!

Varför det är hårt att leva på Koh Lanta

Förresten, hittade den här listan på Pernies blogg som vi kom på här om dagen. Och det är faktiskt sant som hon säger, vi lever ett hårt liv här borta!

- Man bränner sig under fötterna om man går barfota på stranden
- Ölen blir väldigt snabbt ljummen
- Vattnet i poolen/havet svalkar inte
- I bland får man inte den mat man har beställt
- Man är konstant sandig under fötterna
- I bland är det för mycket socker i pineappleshaken
- Mojitos smakar inte lika gott som i Sverige
- I bland kan det ta någon minut att hitta en tuktuk

OBS: Listan kan göra lååång!

Strawberry Diaquiri och Pink Lady






Igår efter middagen vid piren gick vi till Barracuda och drack cocktails (temat för kvällen). De blev fler än en och vi smuttade bland annat på pink lady och strawberry daiquiri. Himmelskt! För övrigt gillade jag verkligen baren vi var på. Det lär bli fler gånger!

Idag har varit en riktigt slappdag. Sov alldeles för länge, hasade mig ner till stranden innan pluggdags tillsammans med Chrippe och Robban. Som vanligt körde de solning a la Rob. Sololja insmord över hela kroppen, de ställer sig sedan i vattenbrynet och låter olja kokar, vifta sedan med armarna för den jämnaste bränna. Själv låg jag och deckade på stranden, allt för kort tid. Jag är inte den som solar. Jag blir rastlös, röker lite för mycket, lyssnar på musik och kan inte riktigt koncentrera mig. Och varje dag förvånas jag över hur galet varmt det faktiskt är här. Och det  blev ju inte bättre idag av att Chrippe och Rob blev brända av saker i vattnet och att Rob såg en galet stor manet precis vid kanten. Så jag vågade inte bada. Istället gick jag hem till Pernie, tog en kalldusch och bloggar nu lite. Najs.

Vattnet har också varit ganska konstigt de senaste dagarna. Annars är det ganska långgrunt men nu, så fort man tar ett steg ner i vattnet stupar det och blir jättedjupt med en gång. Jag vill ha pool! NU!

Nu blir det mat från ett litet skabbigt hak vid vägen här nere. Det är faktiskt väldigt gott där. Och billigt. Idag blir det fried rice med kyckling för endast 8 kronor. Ja tack!

Rislampa på Koh Lanta




Igårkväll efter middagen på Toffies skickade vi upp en rislampa till minne av Sara (som befinner sig på ett flygplan till Sverige just nu). Väldigt vackert.

Nu blir det hårda bullar här på ön. Nu är det slutfestat för min/våran del och nu tar vi tag i pluggandet på allvar. Och ni ska veta att jag faktiskt är lite sugen på det också. 10 dagars festande och Phi Phi gjorde sitt och nu är jag inne i gamet. Jag har en inlämning i astronomikursen om en vecka så nu blir det bara en massa plugg. Jag ska ju faktiskt försöka förstå vad allt handlar om också. Men en bok som är tre cm tjock och större än ett A4:a, och som dessutom är på engelska med massa matematiskt uträkning som innerfattar universum gör det svårt. Så lite lycka till till mig tack!

Solnedgången på Koh Lanta - Long beach











Igår innan middagen gick vi ner till Long beach och kollade på solnedgången. Det här kan nog vara den bästa tiden på hela dygnet. Jag älskar Thailand!

Avskedsfest för Sara på Koh Lanta





Avskedsfesten för Sara igår var väldigt trevlig. Vi började med middag på Ranns och fortsatte sedan vidare till Opium där det bjöds på fest. Det slutade med att vissa av karlarna i vårat lilla gäng stod och dansade på baren vilket roade oss andra väldigt mycket. Det är sån jäkla kontrast och komma hem från festen på Phi Phi och uppleva det här, barhäng = fest på Koh Lanta. Men jag gillar det. Tyvärr var jag så jäkla trött hela kvällen så för mig blev det ingen riktig fest. Jag tror att de här tio dagarna som jag har varit här nu slog till igår.

Nu har för övrigt fina Sara lämnat oss och Koh Lanta. Det är redan tomt. Väldigt tomt!

Ikväll blir det middag hos Toffie på Toffies. Kanoners!


Finaste Sara


Ikväll blir det lite fest igen, men det är bara för att våran älskade Sara lämnar oss och den här fantastiska ön. Vi kommer att sakna henne djupt och fast att jag bara har känt henne i 10 dagar känns det som en evighet. Sara är världens finaste tjej med ett stort hjärta. A.J och Lanta kommer att bli tomt utan dig! Men vi ses i Sverige om fyra månader. Det värmer!

Och en liten notis bara, som inte har med detta sorgliga inlägg att göra. Alla som känner mig vet att jag biter på naglarna, konstant. Jag gör det när jag tänker, när jag är nervös och av ren vana. Men ni ska veta att jag inte har bitit en enda gång sen jag kom hit och redan är mina naglar långa (för att vara mig). Med andra ord, jag mår bra här. Nästan lite för bra. Jag kanske till och med stannar kvar i detta underbara land, för jag vill ju trots allt ha långa naglar!

VARNING VARNING

Jag säger som pernie:

Om ni inte börja kommentera mer tänker jag sluta blogga. Jag ser ju att ni läser så varför inga kommentarer? Snart får det vara nog!!! Ingen update från Thailand helt enkelt. Det här är ett hot som ni borde ta på största allvar!!!

Mc-knuttarna i Old Town



Tada! Igår när vi kom hem från Phi Phi fick jag, Pernie och Robban ett ryck och åkte med moppe (alla tre på samma) till Old town för att möta Lantas årliga festival. Grymt. Och här har vi minnet - de tre mc-knuttarna. Jag fick äran att sitta på hojen och Robban vet jag inte riktigt vad han gör. Antingen har han trillat av moppen eller så ligger han och sola. Haha. Den här hänger nu på våran vägg på A.J. Fint.

Och en sak till. Alla vet hur rädd jag är för insekter, det är verkligen min största fobi. Och i farten (på moppen) fastnar det plötsligt ett djur under min hjälm. Eh, ja, jag fick sån jäkla panik. Började storskrika och vi stannade trots att det kanske är det värsta man kan göra på dessa vägar men det gjorde mig ingenting just då. Sen bet den äckliga saken mig i ansiktet. Det sved som bara den i kanske en halvtimme men sen försvann det. Tur det. Men det värsta var att jag höll på att dö av hjärtstillestånd. Min kropp klarade knappt av den rädslan som jag kände. Jag skakade hur länger som helst efter. Jag är helt enkelt en tönt som kanske inte borde befinna mig i Thailand! 


Phi Phi Island










Bild 1 - Hela gänget påväg mot Phi Phi. Bild 2 - På båten. Bild 3 - utsikten från vårat boende på viewpoint resort. Bild 4 - poooolen. Bild 5 - Buckets med Gin o Tonic. Bild 6 - Stranden. Bild 7 - Me. Bild 8+9 - På Pache.

Som ni ser hade vi en väldigt bra helg! När man saknar riktig fest kommer vi att åka dit igen, för som sagt, det var galet skoj. Och bra shopping.

Update fran Phi Phi Island

Gosses vilken kvall det var igar, galet! Basta festen nagonsing. Vi dansade som aldrig forr till varldens baste musikmix. Synd bara att de stanger av musiken vid klockan ett pga av en dodsskytning i vintras. Men vi klarar oss, det galler bara att ga ut i tid! Annars gillar jag Phi Phi valdrigt mycket. Mysig stad och mysiga gator och vi bor i harliga sma hus med pool och havsutsikt. Livet!

Men det ar bra att vi bo pa lugna Lanta, for den har galenheten som ar har pa on hade jag inte orkat med mer an nagra dagar. Man ar ju inte ung langre som sagt! Vi hors imorgon nar vi ar tillbaka pa A.J!

Phi Phi Island

Nu bär det snart iväg till Phi Phi. Jag vaknade i morse och fick panik över att jag har så lite pengar kvar. Jag har levt ganska bra men sen hade jag faktiskt inte med mig så mycket som jag trodde att jag skulle ha. Det blir bättre när min slutlön kommer den 25. Safe! Jag var nära på att inte följa med till Phi Phi (jag har faktiskt fortfarande inte bestämt mig till 100 procent) för att jag har så lite pengar, men så vaknar man av ens tokiga granne som står och argumentera om varför det är en bra idé, att det inte blir så mycket dyrare än att vara här hemma, jag hör fortfarande hans röst eka "TAGGA MICH, TAGGA MICH".

Isåfall blir det nog inget bloggande förens på söndag kväll när vi är tillbaka på Koh Lanta. Annars kommer ni att märka om jag stannat kvar här på A.J Summerhouse.

Solnedgång på Koh Lanta




Kvällen idag var fantastisk. Solnedgång med ipod, pernie och chang. Underbart vackert. Som ni ser utförde jag också en hel del avancerade övningar. Sträckte hela kroppen men annars gick det bra. Sen blev det middag på Sunset.

Nu kortspel i rum 04.

Soldag på Long beach





Idag har varit en underbar dag. Häng på long beach med bästa Sara. Jag är så glad att jag har de här tjejerna. Pernie och Sara - Ni är bäst! Sara åker förövrigt hem på tisdag vilket inte känns alls kul, men vi ska försöka göra hennes sista dagar till de bästa! det börjar ju bra med Phi Phi i helgen!

Nu ska jag ta en kalldusch sen ska vi gå ner till stranden, dricka lite chang, kolla på solnedgången och äta middag. Livet är allt underbart!

Reggae på Koh Lanta










Våran reggae-fest igår var kanon, förutom en lite för seg förfest och lite för ont i magen framåt småtimmarna. Men då testade jag att shotta tequila och det blev faktiskt bättre. Så, vad hände? Förfest i rum 201 med reggae och alkohol. Vidare ut till en strandbar där vi hängde till långt in på natten och lekte lekar. Bla skulle jag sälja Pernies scarfs till killen på nedersta bilden. And I did it! Hon ville ha 100 bath men jag sålde den för 20, tyckte inte den var värd så mycket mer (P om du blev ledsen får du låna min när du vill). Förresten, mamma som är rädd att jag ska bli tillsammans med en thailändare här nere, jag funderar på att gifta mig med denna mannen på nedersta bilden. Han är ingen thailändare utan kommer från Malaysia och är känd, han spelar trummor i ett band och man kan höra honom på radion. Framtiden är säker (han tyckte också att jag såg ut som en indian)!

Och förresten, när man går och lägger sig på kvällen efter en roliga reggae-natt och stänger på tv:n, är det sista man vill se det svenska programmet Andra avenyn. Jag mår lite illa!

Inget plugg på Koh Lanta idag

Jahopp, så trodde man att man skulle träffas i chatten med alla andra kurskamrater och prata lite 1700tals-mode men det gick ju inte vägen. Fasen vad arg jag blir. Jag var ju till och med väldigt förberedd. Så nu blir det istället att skriva ett mail till min lärare och förklara. Så vad ska man göra nu? Jag är ensam på rummet, resten är på stranden eller i skolan. Så Pernie, om du läser det här, KOM HEM! GENAST!

Jag var också nyss och köpte myggmedel (fatta inte varför jag inte gjort det tidigare) för jag är nämligen heeelt sönderbiten. Jag tror snart att allt mitt blod kommer vara utsuget och att min kropp istället är fylld med en massa äckligt mygg-gift. Så nu ska jag smörja in mig noga varje kväll så ska de äckliga små krypen dör av svält! Annars tar jag mig igenom dagarna med ödlor, krabbor, gigantiska getingar och myror. Men jag säger "det funka".

Nu blir det nog lite sol på balkongen tillsammans men min enda vän Lipton Ice Tea - peach (P har nämligen svikit mig, hon vet att hon borde vara hemme vid den här tiden).

Och till sist. Mina besökare har ökat enormt sen jag kom ner hit. Kul!

Morgonpromenad



I morse ställde vi (jag, Krille, Gus Gus, henke och Sofia) våra klockor på åtta för en morgonpromenad längst stranden. Heeelt underbart. Och varmt. Och innan vi drog oss hemåt satte vi oss på en restaurang vid havet och åt frukost. Så här skulle jag kunna leva varje dag!

Nu blir det plugg för vid klockan fyra (thai-tid) har jag ett chattsem. i kursen "skönhetens mask". Som ni läser är jag faktiskt lite seriös.

mysbelysning till max


Den här slingan prutade vi till oss igår inne i stan. Mysigaste rummet på A.J summerhouse. Värt!

Singha


Nytt Singha-linne, 35 kr, som hittat. I storlek xxl. Han i affären undrade om det var jag som skulle ha det, och när jag sa ja svarade han med "haha, ja det går ju att sova i iallafall". Jerk!


Sunset bar




Tyvärr funkade inte vårat internet igårkväll så det blev inga inlägg. Dock blir det flera på raken nu så ni kan vara lugna. Igårkväll var jag och mina tjejer Pernie och Sara innen i Saladan och åt middag. Strosade runt i butikerna och försökte hitta någonting till kvällens reggae-fest. Sen gick vi ner till stranden och Sunset bar för att möta upp resten av vårat coola gäng för att kolla lite eldshow och dricka någon singha. Kvällen slutade faktiskt lugnt med kortspel inne i mitt och Pernies rum här på A.J. JAG VANN! STORT!

Pluggångest på Koh Lanta

Jag har lite studieångest, men bara lite. Sen jag kom hit har jag översatt max tre meningar och inte ens rört mina böcker. Det ser med andra ord ljust ut. Just nu kläckte Pernilla ur sig: "Vi äger den hära ön". Och det stämmer, vad vore Koh Lanta utan Michne och Perra.

För en stund sen tänkte vi faktiskt plugga, men istället hittade vi några bacardi som såg mer lockande ut.

Kommentera mera!

Och till sist: glöm inte att kolla in Pernies blogg där hon berättar om en väldigt jobbig incident som hände oss idag.

fullmoon-party






Fullmoon-party på  Koh Lanta. kanske inte bästa draget men som vanligt blev det en rolig kväll med ganska mycket drickande! Hey! Jag har det bra här, lite för bra! Ikväll ska vi in till Saladan för att handla speciella kläder, för imorgon bjuder nämligen jag och Pernie på en storslagen reggaefest på vårat rum här på A.J Summerhouse. Välkommna!

Jag är sjuk

Som ni ser har vi idag fått internet så nu ska ni få se bilder i massor.

Natten har varit hemsk. Jag är sjuk, sjuk och lite mera sjuk. Det började igårkväll när vi var på marknaden och åt på restaurang. Jag fick världens starkaste mat (fast dem sa att den skulle vara svag), det brann i munnen och både jag och Pernie (som också åt likadan rätt) kände magont direkt efter att vi ätit upp. Sen fortsatte det och inatt har jag haft kramper och varit öm i hela magen. Har legat vaken i flera timmar i sträck och bara önskat att morgondagen skulle börja. Så nu ligger jag här, fortfarande i sängen och har ont, känns dock lite bätte men bara lite. Ska försöka ta mig ner till stranden till alla andra, kan lika gärna ligga där och plugga som här hemma - jo, jag tänkte faktiskt börja plugga idag!

Ikväll ryktas det om fullmoon-party här på Koh Lanta, så det är bara att hålla tummarna att jag mår bättre ikväll!

Hur är allt i Sverige? Jag uppskattar värmen något enormt här ska ni veta!

Long beach and ThaiCat





Bild 1 - Lunch på Long beach. Bild 2 - Long beach (Pernie och Sara). Bild 3 - Jag och Walter äter tacos. Bild 4 - Nästan hela gänget, Robban saknas dock.

Första festkvällen på Koh Lanta







Bild 1 - Bästa Pernie och jag. Bild 2 - Flakåkande påväg mot strandbaren. Bild 3 - Robban, Pernie och Krille. Bild 4 - Eldshow. Bild 5 - Fulla och glada. Bild 6 - På strandbaren.

Första timmarna i Thailand





(Bild 1 - Bangkoks flygplats, i väntan på flyget mot Phuket. Bild 2+3+4 - Phi Phi-stranden, underbart vackert)

RSS 2.0